Home [treninzi] Poziv za učešće u besplatnom seminaru na nastavnike/ce

Poziv za učešće u besplatnom seminaru na nastavnike/ce

36
0

Slika - JA MOGU LABPoziv za učešće u besplatnom seminaru na nastavnike/ce “JA MOGU” – Beograd, 3. i 4. jun 2017. Popunite prijavu ovdehttp://bit.ly/2qUzcWUili nam pišite direktno na dfcsrbija@gmail.com. Rok za prijavu je 31. maj. Broj mesta je ograničen.

Po završenom seminaru svi učesnici koji su bili prisutni na najmanje 80% treninga dobijaju sertifikat za 16 sati stručnog usavršavanja unutar institucije.

 

Pozivamo sve edukatore koji su zainteresovani da prođu obuku za primenu “Design for Change” metode u nastavi da se prijave za učešće u stručnom seminaru za nastavnike/ce “JA MOGU”.

Design for Change je metoda kroz koju deca i mladi imaju mogućnost da svoje ideje o tome kako da promene svet isprobaju u praksi, za početak u svom neposrednom okruženju. Zahvaljujući četiri jednostavna koraka – Oseti, Zamisli, Uradi, Podeli – deca i mladi mogu da bolje razumeju problem koji žele da reše, istraže različite rešenja i sprovedu ih u delo, i na kraju svoj uspeh podele sa svima.

Na samoj obuci nastavnici prolaze kroz čitav program podeljen u nekoliko delova:

  • Osnova metode Design for Change – Ko, Šta, Kako?
  • DFC metoda u četiri koraka –
  • Kako postati deo DFC Srbija mreže?

– Oseti,

– Zamisli,

– Uradi,

– Podeli

Lab traje dva dana i tokom trajanja Laba obezbeđena su osveženja i kafe za učesnike/ce. Organizacija ne pokriva ručak kao ni troškove putovanja ni boravka u Beogradu, ako ih ima. Po završenom Labu svi učesnici/e koji su bili prisutni na najmanje 80% treninga dobijaju sertifikat za 16 sati stručnog usavršavanja unutar institucije.

Svi nastavnici/e koji žele da primene program u svojoj školi imaju punu podrški DFC Srbije u vidu savetodavnog rada, kao i mogućnost da na osnovu svojih iskustava učestvuju u stvaranju priručnika za primenu DFC metode u našim školama. Takođe, svi učesnici/e dobijaju mogućnost da završene projekte predstave na godišnjem događaju “Školski izazov”, odakle mogu biti izabrani da otputuju na globalnu konferenciju “Be the Change”, gde imaju priliku sretnu se sa nastavnicima i decom iz čitavog sveta koji primenjuju isti ovej metod, razmene iskustva i nauče nešto novo.

Pozivamo da sve zainteresovane nastavnike/ce da popune prijavu http://bit.ly/2qUzcWU. Rok za prijavljivanje je 31.05.2017. Broj mesta je ograničen.