Home [treninzi] Otvorene su naknadne prijave za učešće u 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u...

Otvorene su naknadne prijave za učešće u 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu!

89
0

Late Applications ISWiB2017Organizacija Svetski omladinski talas odlučila je da otvori naknadne prijave za učešće na 11. Međunarodnoj studentskoj nedelji u Beogradu 2017 (ISWiB International Student Week in Belgrade), festivalu edukativnog i zabavnog karaktera koji će se održati od 16. do 24. jula u glavnom gradu Srbije pod nazivom ,,Mladi na delu“.  

Iako je dobijeno više od 1000 prijava iz celog sveta, usled velike zainteresovanosti koja i dalje traje, odlučili smo da pružimo još jednu priliku svim mladim profesionalcima koji žele da učestvuju na festivalu.  

Svake godine, ISWiB okupi oko 200 studenata iz skoro 50 zemalja sveta i predstavlja najveći studentski festival tog tipa u jugoistočnoj Evropi. Tokom osam dana ovogodišnjeg festivala  učesnici će imati priliku da učestvuju u raznim programima kao što su debate, Sajam država, Parada zastava, ali i u radionicama koje predstavljaju ključan element festivala i koje se iz godine u godinu bave popularnim svetskim temama i problemima. Podelite svoje ideje i stavove sa kolegama iz Indonezije, Norveške, Meksika, Litvanije, Rusije, Urugvaja, ali i regiona, u okruženju bez predrasuda, nasilja, ksenofobije i govora mržnje. Stupite u kontakt sa izvanrednim stručnjacima iz različitih oblasti i iskoristite stečeno iskustvo za unapređenje svog okruženja ili pokretanje sopstvenog projekta!  

Još jednom posebno ohrabrujemo mlade sa hendikepom koji dolaze iz Srbije, kao i pripadnike drugih osetljivih grupa, da se prijave i učestvuju jer će od ove godine festival biti prilagođen njiima u cilju promovisanja važnosti povezivanja svih mladih iz Srbije sa vršnjacima iz zemlje i sveta, kao i uključivanja u sve aktivnosti festivala kroz inkluzivne grupe.   
Ove godine organizovaće se 10 različitih radionica o kojima se više detalja nalazi na našem sajtu www.iswib.org.  

Proces prijave sadrži dva koraka:  
1. korak: popunjavanje online formulara
2. korak: Skajp intervju na engelskom jeziku  

Uslovi za učestvovanje: 
1. Učesnik treba da bude student ili diplomac koji je nedavno diplomirao
2. On/ona mora da ima između 18 i 30 godina.
3. Učesnik mora da ispuni oba koraka procesa prijave (popunjavanje online formulara + Skajp intervju).
4. Učesniku ne treba viza.  

Prijave su otvorene od 22. do 28. maja 2017. godine u 23.59.  

Svi prijavljeni kandidati će o rezultatima biti obavešteni sredinom juna.  

Troškovi učešća  
Domaći studenti koji studiraju na nekom od univerziteta u Srbiji plaćaju troškove učešća u iznosu od 20e. U cenu participacije uključeni su materijal za radionice, majica i sertifikat. Za studente iz inostranstva troškove učešća iznose 150e.  Studenti iz Srbije mogu tražiti i organizovanje smeštaja, ali u tom slučaju plaćaju punu cenu učešća kao i studenti iz inostranstva. Troškovi puta i džeparac nisu pokriveni od strane organizatora.  

Postani i ti deo internacionalne ISWiB porodice!