Home [njuz] Info dan o EVS programima

Info dan o EVS programima

39
0

Informativna sekcija ¿Qué Pasa? organizuje Info dan o EVS programima 24. oktobra u 19h u BISC klubu (Uzun Mirkova 3). Pridruži nam se i saznaj nešto više o mogućnostima za mlade kao što su EVS, omladinske razmene i treninzi finansirani od strane Erasmus+ programa. 

 

Da li te zanima da učiš i razvijaš se u Španiji, Portugalu, Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji u Evropi a u isto vreme doprineseš lokalnoj zajednici i upoznaš nove kulture, kroz projekte finansirane od strane Evropske Komisije? ?

Informativna sekcija ¿Qué Pasa? te poziva na Info dan o  Erasmus + mogućnostima za mlade, na kome će biti reči o EVS-u (Evropskom Volonterskom Servisu) kao  i ostalim projektima (omladinski treninzi i razmene) koji su finansirani od strane Evropske Unije, kroz program Erasmus +.

Info dan će se održati 24. oktobra od 19 časova u BISC klubu na adresi Uzun Mirkova 3.

Program će vam predstaviti Jovana Divac, koordinator Erasmus+ projekata u Vega omladinskom centru i bivši EVS volonter, kao i Marija Radalj i Ana Mijatović, koordinatori QP i učesnice omladinskih razmena.

Dođite da saznate šta je tačno EVS, kako da pronađete projekte i aplicirate na iste kao i da čujete nezaboravno iskustvo svih onih koji su imali priliku da nekoliko meseci provedu volontirajući u inostranstvu!! ?

Šta je EVS?

Evropski volonterski servis (European Voluntary Service, EVS) jedan je od segmenata programa Erasmus+ MLADI, koji je 2014. godine zamenio program Mladi u akciji. Jedan od ciljeva je da omogući mladim osobama (od 18 do 30 godina) da volontiraju u drugoj zemlji tokom određenog vremenskog perioda (obično između 2 i 12 meseci). Ovaj program osim što koristi lokalnim zajednicama, čini i da volonteri steknu nova znanja, veštine, nauče novi jezik i upoznaju nove kulture radeći na projektima iz oblasti kao što su: zaštita životne sredine, umetnost, kultura, aktivnosti sa decom, sportske aktivnosti i slično. EVS volonteru/ki obezbeđuje smeštaj (stan i hranu), osiguranje i džeparac. Sve obuke volontera su besplatne, a putni troškovi i eventualni troškovi vize refundirani.

Ukoliko želite da se raspitate o aktuelnim mogućnostima za mlade kao i da čujete iskustva mladih iz prve ruke, pridružite nam se!

Zbog ograničenog broja mesta prijave su obavezne i vrše se popunjavanjem ovog kratkog formulara do 24. oktobra u 12h!