Home [akcija] Demokratija konačno stiže u vaš grad!

Demokratija konačno stiže u vaš grad!

43
0

DemokratijaNeki će reći da je demokratija stigla pre nekoliko decenija, neki da je na ovim prostorima nikada nije ni bilo, a mi kažemo da nam demokratija svakako tek predstoji – predstava „Demokratija“ Zijaha Sokolovića premijerno stiže u oktobru i novembru, i to u 8 gradova u Srbiji.

Svi oni koji bi voleli da vide tu famoznu demokratiju o kojoj svi toliko pričaju su pozvani da nam se pridruže i da je bolje osmotre, ali i da o njoj daju svoje mišljenje. Na kraju predstave biće održana i diskusija sa publikom, gde ćemo moći da otvoreno razgovaramo o demokratiji, a naročito o tome da li u postojećem izbornom sistemu građani zaista biraju svoje predstavnike, ili to neko drugi čini umesto njih.

ŠTA: Predstava „Demokratija“

GDE: U 8 gradova u Srbiji

KADA: u oktobru i novembru 2016. godine

KO: Srbija u pokretu (organizator) & Zijah Sokolović (idejni tvorac i izvođač)

ZAŠTO: Da bismo kroz priču motivisali građane da razmisle kakav izborni i politički sistem zapravo žele

HASHTAG: #Demokratija #BiramKogaBiram #StvarIzbora

KARTE: na linku ovde.

„Demokratija“ Zijaha Sokolovića bavi se idejom demokratije kroz istoriju, provlačeći je kroz staru Grčku, stari Rim, pa i mitsku priču o Prometeju i bogovima sa Olimpa, vešto pokazujući da je demokratija sistem koji je pre svega na strani ljudi – osim kada to baš i nije slučaj. Zijah i njegov glumački partner Dražen Šivak sa lakoćom pričaju priču o demokratiji, prenoseći na publiku sve svoje male i velike dileme, pitanja i nedoumice, terajući prisutne da se zapitaju o vrlinama i manama političkog sistema u kome živimo, ali i ukazuju na to da je neophodno učiti iz istorijskih primera.

Predstava „Demokratija“ nastala je u okviru kampanje „Biram koga biram“, koji sprovode Nacionalna koalicija za decentralizaciju, Srbija u pokretu i Media i reform centar Niš, sa ciljem da građanima Srbije pokažu sve manjkavosti postojećeg izbornog sistema kako bi ih angažovali da se aktivno uključe u kampanju za njegovu promenu.

Rezervišite svoje karte na vreme putem ovog linka.

 

Oktobarska igranja predstave:

25.10. Zaječar

26.10. Bor

31.10. Majdanpek

Novembarska igranja predstave:

01.11. Niš

02.11. Vranje

03.11. Zrenjanin

07.11. Novi Sad

08.11. Beograd

Očekujemo vas!