Home [akcija] Regionalni performans sa konferencijom – “Raznoliki gradovi-srećnije društvo”

Regionalni performans sa konferencijom – “Raznoliki gradovi-srećnije društvo”

37
0

logoU subotu 01. oktobra 2016. godine sa početkom od 12 časova po podne u Eko-centru Radulovački,ul. Mitropolita Stratimirovića 5 u Sremskim Karlovcima, Srbija biće održana regionalni performans sa konferencijom “Raznoliki gradovi-srećnije društvo” u organizaciji Regionalne akcije za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja – REACH.

 

Regionalni performans i konferencija predstavljaju završnu aktivnost projekta “Diversity is Super-City!“koji obuhvata osmodnevni rezidencijalni boravak 18 mladih umetnika iz Albanije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Srbije, Rumunije, Bugarske, Italije i Hrvatske u inspirativnom Ekološkom centru Radulovački. Umetnici će tokom rezidencije raditi na kulturološkim različitostima istražujući različite jezike i kulture kroz pozorišne metodologije, performans i interkulturalni dijalog. Poslednjeg dana oni će izvesti performans i time ujedno svečano otvoriti konferenciju „Raznoliki gradovi – srećnije društvo”. Konferencija će biti mesto za otvoreni interaktivni dijalog na kome će govornici i učesnici iz Srbije i regiona imati priliku da razmene mišljenja i iskustva o pravima, uključivanju i poboljšanju položaja pripadnika nacionalnih manjina u društvu. Događaj će uključiti i spojiti predstavnike različitih segmenata društva, vladinih i evropskih institucija, eksperte, kulturni, biznis i civilni sektor i biće otvorena za javnost. Ovaj projekat predstavlja nastavak istraživanja o važnosti inkluzije nacionalnih manjina u društveni, kulturni i ekonomski život Srbije i regiona koji smo uspešno započeli i realizovali 2014. godine u okviru projekta “Minority Inclusion shouldn’t be Illusion” („Inkluzija manjina ne treba biti iluzija”).

Projekat “Diversity is Super-City!“je podržan od strane Centralne evropske inicijative – CEI, Misija OEBS-a u Srbiji i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Za prijavu na ovaj regionalni događaj pošaljite ime, prezime, institucija/organizacija/kompanija, kontakt email, br telefona na mejl koordinatorke projekta Milene Todorović, milena.todorovic@reach.org.rs do 29. septembra 2016. godine.

*Učesnici regionalne konferencije i performansa “Raznoliki gradovi – srećnije društvo” sami pokrivaju eventualne troškove puta do mesta događaja.

Za dodatne informacije :

Milena Todorović
Projektni koordinator
Regionalna akcija za umetnost, kulturu i unapređenje zdravlja-REACH
Regional Endeavour for Art, Culture and Health-REACH
+381655303542
milena.todorovic@reach.org.rs
www.reach.org.rs
https://www.facebook.com/reach.org.rs