Home [treninzi] POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Italiji “More with Less” od 10....

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Italiji “More with Less” od 10. do 18. avgusta

47
0

Mladi Istraživači Srbije vas pozivaju da se prijavite na omladinsku razmenu “More with Less” na koju kao partneri italijanske organizacije Legambiente  možemo da pošaljemo 5 učesnika/učesnice.

Omladinska razmena će se održati u mestu Galbiate (Lecco Province) u Italiji od 10.08. do 18.08.2016. (10. dolazni, 18. odlazni dan).
 
 
Ova razmena namenjena je mladima starosti od 21 do 30 godina. Pored grupe od 5 učesnika iz Srbije, na razmeni će biti ukupno 24 učesnika i učesnica iz Italije, Nemačke i Ukrajine. Svaka grupa će imati svog koordinatora/lidera. 
 
Učesnici će se baviti temom ekološki održivog preduzetništva. Ideja ramene je da mlade ljude upozna sa mogućnošću pokretanja ekološki održivog bi​znisa kao i da im pokaže da je drugačiji način upravljanja poslom, u skladu sa principima zaštite životne sredine i održivog korišćenja prirodnih resursa, moguć. Program omladinske razmene “More with Less” će se sastojati od radionica, studijskih poseta, prostora za razmenu dobre prakse, razvijanje ekološki održivog biznis plana i ​drugog. Učesnici će praktikovati svoje socijalne veštine a najpre učiti jedni od drugih u internacionalnom okruženju.
 
Ova razmena će se održati u ekološkom hostelu Ostello Parco Monte Baro koji održava i vodi Legambiente Lecco a koji u isto vreme predstavlja simbol i svetao primer teme kojoj će razmena “More with Less” biti posvećena – ekološki održivo preduzetništvo.
 
Detaljnije informacije o razmeni biće poslate izabranim učesnicima, mesec dana pre razmene. Do tada će se raditi na pripremi i planiranju puta. U prilogu možete pročitati nešto više o razmeni.
 
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do ​petka​, 1​. ju​l​a u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE.
 
Najkasnije​2​. ju​l​a ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 170 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 
 
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Italiju. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.
 
 
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o razmeni “More with Less” možete se obratiti u Mladim istraživačima Srbije telefonom na 011/3116663 ili mejlom na lena.micic@mis.org.rs i vss@mis.org.rs