[ youth.rs ]

POZIV ZA UČESNIKE: omladinska razmena u Italiji “More with Less” od 10. do 18. avgusta

Mladi Istraživači Srbije vas pozivaju da se prijavite na omladinsku razmenu “More with Less” na koju kao partneri italijanske organizacije Legambiente  možemo da pošaljemo 5 učesnika/učesnice.

Omladinska razmena će se održati u mestu Galbiate (Lecco Province) u Italiji od 10.08. do 18.08.2016. (10. dolazni, 18. odlazni dan).
 
 
Ova razmena namenjena je mladima starosti od 21 do 30 godina. Pored grupe od 5 učesnika iz Srbije, na razmeni će biti ukupno 24 učesnika i učesnica iz Italije, Nemačke i Ukrajine. Svaka grupa će imati svog koordinatora/lidera. 
 
Učesnici će se baviti temom ekološki održivog preduzetništva. Ideja ramene je da mlade ljude upozna sa mogućnošću pokretanja ekološki održivog bi​znisa kao i da im pokaže da je drugačiji način upravljanja poslom, u skladu sa principima zaštite životne sredine i održivog korišćenja prirodnih resursa, moguć. Program omladinske razmene “More with Less” će se sastojati od radionica, studijskih poseta, prostora za razmenu dobre prakse, razvijanje ekološki održivog biznis plana i ​drugog. Učesnici će praktikovati svoje socijalne veštine a najpre učiti jedni od drugih u internacionalnom okruženju.
 
Ova razmena će se održati u ekološkom hostelu Ostello Parco Monte Baro koji održava i vodi Legambiente Lecco a koji u isto vreme predstavlja simbol i svetao primer teme kojoj će razmena “More with Less” biti posvećena – ekološki održivo preduzetništvo.
 
Detaljnije informacije o razmeni biće poslate izabranim učesnicima, mesec dana pre razmene. Do tada će se raditi na pripremi i planiranju puta. U prilogu možete pročitati nešto više o razmeni.
 
Poziv je otvoren za sve zainteresovane do ​petka​, 1​. ju​l​a u 10 sati uveče. Do prijave se dolazi klikom OVDE.
 
Najkasnije​2​. ju​l​a ćemo obavestiti sve zainteresovane o rezultatu selekcije. 
 
 
Ova razmena, kao i svi omladinski programi Evropske komisije, podrazumeva plaćene troškove smeštaja, hrane i samog programa, dok učesnici plaćaju kartu za koju imaju prava na povraćaj u iznosu do 170 evra. (Molimo vas da ne kupujete karte dok ne dobijete konačnu potvrdu da ste izabrani za učešće na razmeni).
 
 
Za učešće u ovom programu preko Mladih Istraživača potrebno je uplatiti i participaciju od 5.200 dinara (ako ove godine prvi put idete na razmenu, trening ili volonterski kamp u inostranstvu), tj. 2.600 dinara (ako ste ove godine već bili na jednom od navedenih programa). Ukoliko odustanete od učešća posle uplaćene participacije, ona vam neće biti vraćena.
 
 
Uzmite u obzir da sami plaćate kartu, i da će vam novac biti vraćen kada, po povratku u Srbiju, pošaljete / donesete originale karata nama, a mi ih pošaljemo organizatorima u Italiju. To može potrajati i nekoliko meseci, najčešće od 2 do 4.
 
 
Pročitajte pažljivo opšte uslove prijavljivanja koji su sastavni deo prijave i nalaze se u prilogu ovog mejla. Ako budete selektovani, biće potrebno da te uslove i potpišete. Ako ste iz Beograda, u našoj kancelariji, ako ne, onda ćete nam poslati poštom.
 
Za dodatne informacije o razmeni “More with Less” možete se obratiti u Mladim istraživačima Srbije telefonom na 011/3116663 ili mejlom na lena.micic@mis.org.rs i vss@mis.org.rs
Exit mobile version