Home [akcija] Srušimo zid,izgradimo mir“

Srušimo zid,izgradimo mir“

52
0

zid„Srušimo zid,izgradimo mir“, slogan je koji se ovih dana može čuti u Bosni i Hercegovini. Vezuje se za projekat “ZID – Zajedno iznad diskriminacije” koji realizuju lokalni timovi Istočno Sarajevo, Gradačac, Gračanica, Mostar i Novi Travnik. Sam projekat je proizvod produktivnog Move On seminara koji se održao u januaru ove godine.

 

Ovim projektom želimo uticati na nestanak predrasuda kod mladih ljudi u našoj zemlji, izmijeniti percepciju shvatanja različitosti, ali i skrenuti pažnju svim stanovnicima Bosne i Hercegovine, a posebno starosnoj dobi od 15 do 30 godina, na ozbiljnost ovog problema.

Projekat je kao takav podržan od strane njemačke omladinske fondacije Schuler Helfen Leben (SHL)-Učenici pomažu život.

Glavna aktivnost projekta je rušenje zida diskriminacije 18.3.2016. godine u 13:15 časova. Na zidu će biti ispisane poruke diskriminacije, a rušenjem zida ćemo pokazati da smo spremni napraviti jedan veliki korak ka boljoj budućnosti i životu u zajedništvu.

Osim glavne aktivnosti, timovi će realizovati i svoje zasebne aktivnosti kao što su snimanje i produkcija filma, bal pod maskama i mnoge druge.

U realizaciji projekta, ovim timovima, pridružili su se Bijeljina i Sanski Most.

Sve aktivnosti možete pratiti na stranici ovog projekta, ali i dobiti sve potrebne podatke (https://www.facebook.com/zidggmitnt/?ref=hl).