Home [akcija] OYF škola

OYF škola

47
0

U okviru Programa za neformalno obrazovanje Društvenog centra, Fondacija za mlade Obrenovca pokreće novi program za mlade Obrenovčane i Obrenovčanke – OYF školu! OYF škola je platforma za edukaciju mladih u cilju sticanja različitih korisnih znanja i veština koje su posebno važne za profesionalno usavršavanje i razvoj karijere, aktivističko delovanje, sticanje praktičnog iskustva, otkrivanje i učenje novih interesovanja, talenata i vrednosnih stavova.

 

Cilj OYF škole je da kroz seriju praktičnih i interaktivnih sesija osnaži mlade iz Obrenovca da se uključe u šire društvene procese na lokalnom nivou, steknu nove veštine i znanja o procesima donošenja odluka koje su važne za mlade, i da kroz angažovanje u Društvenom centru Fondacije osmisle i realizuju svoje aktivističke ideje.

OYF škola 2016.

Ovogodišnja OYF škola će se organizovati u periodu od 05. do 27. marta 2016. godine.

Tokom ove četiri nedelje biće organizovano ukupno 4 modula. Moduli će se održavati jednom nedeljno, tokom kojih će učesnici/ce imati priliku da kroz interaktivan rad saznaju i nauče nešto novo o sledećim temama:

  1. modul: nedelja 05.03. 2016. // 10.30-14h

    • Zanimljiva istorija i geografija Obrenovca – upoznavanje sa kulturnom baštinom Obrenovca, važnim istorijskim događajima, kao i sa zanimljivim geografskim obeležjima

    • Institucije i okvir za delovanje u Obrenovcu – upoznavanje sa već postojećim mehanizmima za donošenje odluka, nadležnostima i strateškim dokumentima u oblasti brige o mladima

  1. modul: nedelja 13.03.2016. // 10.30-14h

    • Aktivizam i volontiranje – prezentacija programa i prilika za volontiranje u Fondaciji, Obrenovcu, Srbiji i Evropi

    • Aktivizam mladih u Obrenovcu – predstavljanje lokalnih inicijativa, organizacija, projekata

  1. modul: nedelja 20.03.2016. // 10.30-14h

    • Od ideje do promene – trening: osnove razvijanja projektnih ideja

    • Kako ideju sprovesti u delo – trening: veštine organizovanja i vođenja projekata

  1. modul: nedelja 27.03.2016. // 10.30-14h

    • Mreža podrške mladima – trening: veštine umrežavanja i prilike za partnerstva

    • Kako promovisati lokalne inicijative – trening: osnove javnog nastupa

Ukupan broj učesnika/ca: 15

Program je besplatan i namenjen je mladima iz Obrenovca. Svi učesnici koji budu prisustni na minimum 3 (od ukupno 4) modula, dobiće nakon završetka obuke diplomu OYF škole.

Zainteresovani učesnici/ce treba da popune online formular koji se nalazi na sledećem linku.

Rok za prijavu ulesnika/ca je ponedeljak, 25.02.2016. godine.

Za sve informacije i pitanja – pišite nam na email adresu: office@oyf.rs

Ovaj program se realizuje uz podršku organizacije CARE International i TRAG fondacije.

Fondacija za mlade Obrenovca (ENG: Obrenovac Youth Foundation – OYF) je neprofitna i nezavisna organizacija, osnovana u junu 2014. godine sa ciljem da kreativnim, interaktivnim i odgovornim radom podstakne i podrži decu i mlade Obrenovca da zajedničkim naporima stvaraju produktivno okruženje za razvoj i kvalitetan život u svojoj zajednici. OYF je lokalna fondacija, koja kroz svoje programe za decu i mlade Društvenog centra i Programa za promociju i razvoj filantropije podržava lokalne inicijative, udruženja građana, neformalne grupe i preduzetnike/biznise, i promoviše i organizuje aktivnosti koje su važne za unapređenje kvaliteta života u Obrenovcu.