Home [treninzi] Konferencija “Ko je heroj?” povodom 1.decembra Svetskog dana borbe protiv AIDS-a

Konferencija “Ko je heroj?” povodom 1.decembra Svetskog dana borbe protiv AIDS-a

42
0

2.1. Testirajse.rsAS Centar obeležava 1. decembar, Svetski dan borbe protiv AIDS-a (#WAD2015), u okviru kampanje #KojeHeroj? – Budi i ti AS promocije zdravlja mladih!” koja promoviše prevenciju, ravnopravnost i toleranciju prema osetljivim grupama i osobama koje imaju HIV, kao deo aktivnosti treće po redu kampanje Evropska nedelja testiranja na HIV i hepatitise – Srbija koja je ove godine počela sredinom 2015. godine u okviru Evropske kampanje European HIV-Hepatitis testing week.

 

Konferencija za medije „Ko je heroj?” se održava 1. decembra 2015. godine sa početkom u 14:00 časova, Press centar UNS-a, Knez Mihailova br. 6/III, Beograd, sa propratnim programom u vidu koktela, uz razgovor o tome šta gostujuća institucija/ustanova/organizacija/kompanija može da doprinese u radu sa osobamakoje su u povećanom riziku ili već žive sa HIV-om i AIDS-om.

Cilj konferencije je da se javnosti predstave iskustva mladih osoba koje imaju HIV i da se u otvorenom i konstruktivnom razgovoru učesnika, sagleda aktuelno stanje u ostvarivanju i zaštiti zdravlja i razmotre ključni pravci delovanja državnih organa i drugih društvenih aktera u cilju sprečavanja i suzbijanja diskriminacije i značaju tolerancije, ravnopravnosti i poštovanja različitosti, a koja omogućavaju bolji društveni položaj osoba koje imaju HIV infekciju, AIDS ili hepatitise u društvu.

Govornici na konferenciji će biti predstavnici Odbora za zdravlje i porodicu Narodne Skupštine Republike Srbije, Ministarstva omladine i sporta, kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Delegacije Evropske Unije u Srbiji i direktor AS Centra, Đurica Stankov. Očekuje se da se gostima obrate i predstavnici Ministarstva zdravlja, kancelarije Ombudsmana, Instituta za javno zdravlje Srbije, Krovne organizacije mladih Srbije, Kancelarije za mlade i saradnju sa udruženjima gradske uprave grada Beograda, Klinike za infektivne i tropske bolesti i drugi.

Konferencija “KojeHeroj?” se organizuje u partnerstvu sa:Krovna Organizacija Mladih Srbije (#KOMS) i Kancelarija za mlade – Beograd (#KZM) i saradnju sa udruženjima Gradske uprave grada Beograda „GNEZDO“, u okviru projekta “Mladi koji žive sa HIV-om udruženi za zastupanje svojih interesa doprinose unapređenju svog položaja“ sprovodi Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om „AS“, finansira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije (MOS).

U nastavku obeležavanja 01. decembra, Modni Svet Srbija u saradnji sa Supermarket concept store i AS Centrom će u večernjim satima od 20:00 časova, Višnjićeva 10 (Ugao sa Strahinnjića Bana), Beograd, tradicionalno četvrtu godinu za redom organizovati humanitarni modni događaj edukativnog karaktera pod nazivom Test yourself na kom će se predstaviti renomirani srpski dizajneri i veliki broj poznatih ličnosti koji su želeli da na jedan nesvakidašnji način skrenu pažnju svojih fanova na važnost edukacije mladih o prevenciji i zaštiti od HIV infekcije.

Ukoliko niste u mogućnosti da nam se pridružite, možete pratiti konferenciju Ko je heroj i uživo na internetu preko video strima koji je omogućila Web Televizija na sajtu Pres centra UNS.

Za goste van Beograda je obezbeđena refundacija putnih troškova uz dostavljenu kartu i potvrdu o visini cene karte za autobus ili voz.

Testirajse.rs!