Home [konkursi] DA LI TREBA DA BUDEM HRABAR DA BIH BIO POŠTEN?

DA LI TREBA DA BUDEM HRABAR DA BIH BIO POŠTEN?

82
0

Agencija za borbu protiv korupcije poziva učenike osnovnih i srednjih škola, studente i prosvetne radnike da učestvuju na nagradnom konkursu povodom 9. decembra, Međunarodnog dana borbe protiv korupcije na temu

DA LI TREBA DA BUDEM HRABAR DA BIH BIO POŠTEN?

Ovogodišnjim nazivom konkursa želimo da podstaknemo promišljanje o vrednostima, konkretno o hrabrosti i poštenju i njihovom međusobnom odnosu. Da li je dovoljno biti pošten da bi se učinilo ono za šta verujemo da je dobro i ispravno ili svako poštenje podrazumeva i dozu hrabrosti? Ako svi vidimo da se odigrava nezakonito ili neetično delo, a samo jedan od svih nas reaguje, da li to znači da niko od nas nije pošten ili da ipak treba skupiti hrabrost da bi se uradila ispravna stvar? Da li odrastamo sa porukom da treba biti pošten, a onda istovremeno čujemo i: „Nemoj da štrčiš“ ili „Zašto baš ti da ispravljaš ‘krive Drine’?“
Svoje ideje, iskustva, mišljenja, stavove o temi konkursa možete kreativno izraziti putem literarnih radova ili kratkih filmova, a prosvetni radnici predavanjem.
Radove možete poslati do 27. novembra 2015. godine na adresu: Agencija za borbu protiv korupcije (za konkurs povodom 9. decembra), Carice Milice 1, 11000 Beograd ili elektronskom poštom na: konkurs@acas.rs.
Detaljnije informacije o uslovima, kriterijumima i nagradama potražite na internet prezentaciji Agencije za borbu protiv korupcije, www.acas.rs.