Home [konkursi] Konkurs za Letnju školu produkcije, umetnosti i kulture

Konkurs za Letnju školu produkcije, umetnosti i kulture

78
0

Hartefaktova Letnja škola produkcije, umetnosti i kulture je nastala iz potrebe za stručnim kadrovima koji bi se bavili produkcijom u oblasti izvođačkih i vizuelnih umetnosti u Srbiji u regionu. Polaznici osim konkretnih znanja iz prakse postaju i deo mreže saradnika Heartefacta i naših regionalnih partnera.

 

Posle dobrih iskustava Škole održane 2012. godine na Kopaoniku, ove godine Letnja škola se organizuje po drugi put. Tema ovogodšnje škole je odnos umetnika, umetničkog dela i produkcije. Letnja škola PUK je organizovana kao proces učenja kroz praksu timskog stvaralačkog procesa. Predavači i mentori su istaknuti profesionalci iz regona u oblastima koje spajaju umetničko i produkciono delovanje. Poseban kvalitet programa je mogućnost polaznika da lično upoznaju i razgovaraju sa profesionalcima iz oblasti vizuelnih, izvođačkih umetnosti i produkcije.

Letnja škola PUK će primiti 20 polaznika podeljenih u dve grupe: umetničku i produkcionu. Obe grupe će imati konkretan zadatak koji će raditi sa mentorima samostalno i zajednički.

Letnja škola PUK traje 7 dana od 18.08.2015. do 23.08.2015. u Bajnoj Bašti. Škola je besplatna. Polaznicima su obezbeđeni smeštaj i hrana.

Pravo učešća na konkursu imaju studenti i mladi profesionalci različitih oblasti sa prebivalištem na teritoriji Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Crne Gore, Srbije i Kosova*. Nastava će se realizovati na  srpskom jeziku.

Prijava se vrši putem elektronske pošte janko@heartefact.org. U mail-u je potrebno poslati biografiju i kratko motivaciono pismo. Sa kandidatima koji prođu u drugi krug biće obavljen razgovor (za one koji nisu iz Beograda, razgovori će biti vođeni Skype-om).

Konkurs je otvoren do 20.07.2015. godine.

Ovaj projekat podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja Vlade Republike Srbije.