Home [treninzi] Trening za organizatore Živih biblioteka

Trening za organizatore Živih biblioteka

53
0

Grupa “Hajde da…”, u saradnji sa Kancelarijom za ljudska i manjinska prava, a u partnerstvu sa Kancelarijom Saveta Evrope u Beogradu i Kancelarijom poverenice za zaštitu ravnopravnosti, organizuje Nacionalni trening za organizatore Živih biblioteke u Srbiji, koji će se održati u periodu od 10. do 13. avgusta 2015. godine u Sremskim Karlovcima.

 

Ovaj trening ima za cilj da razvije standarde kvaliteta u metodologiji organizovanja Živih biblioteka, kao i da obuči buduće organizatore za kvalitetno sprovođenje Živih biblioteka uz poštovanje principa i vrednosti koje stoje iza ovog projekta: ljudskih prava, različitosti i interkulturalnog dijaloga.. Ideja ovog treninga je da se osnaži nova generacija organizatora Živih biblioteka u Srbiji, koji bi se pridružili već postojećoj mreži nastaloj 2012. godine. Postojanje ovakve mreže osigurava kvalitet i saradnju među organizacijama civilnog društva u Srbiji i institucija uključenih u projekat, kao i jači uticaj na lokalne zajednice.
Pozivamo sve zainteresovane organizacije i pojedince da pošalju popunjen prijavni formular i pismo podrške do 30.jula 2015. godine na suzana@hajdeda.org.rs

Izabrani učesnici/e biće obavešteni do 1.avgusta 2015. godine. Svim izabranim učesnicima biće pokriveni troškovi smeštaja i ishrane. Putne troškove učesnici pokrivaju sami.

Više informacija o samom treningu, kao i prijavni formular možete preuzeti ovde, a film o Živim bibliotekama možete pogledati na linku ispod.

{youtube}2wOV_C2bLoU{/youtube}