Home [treninzi] Seminar „Omladinski rad u Srbiji – od korisnika do promotera razvojne saradnje“

Seminar „Omladinski rad u Srbiji – od korisnika do promotera razvojne saradnje“

69
0

logo-parlament-140x98Udruženje „Narodni parlament“ poziva zainteresovane omladinske radnike i radnice iz Srbije, predstavnike/ce omladinskih organizacija civilnog društva i lokalnih kancelarija za mlade da se prijave na četvorodnevni seminar „Omladinski rad u Srbiji – od korisnika do promotera razvojne saradnje“, koji se održava u Leskovcu, od 15. do 18. juna 2015. godine.

 

O SEMINARU
Seminar će okupiti do 30 omladinskih radnika/ca iz Srbije i oni će od eksperata iz zemlje i inostranstva saznati više o globalnom razvoju i procesima kreiranja održivih razvojnih ciljeva (SDG) na globalnom nivou, a ovaj tematski jedinstven događaj pružiće priliku učesnicima da se upoznaju sa mogućnostima za angažovanje organizacija iz Srbije na polju globalnog razvoja i uspostavljanju partnerstava sa evropskim organizacijama koje specifično rade na polju razvojne saradnje. Značajan deo seminara biće posvećen razvijanju ideja za partnerske projekte sa naglaskom na razvojnu saradnju, a koji se mogu finansirati iz Erazmus+ programa. Neki učesnici ovog seminara imaće priliku i da učestvuju u studijskom putovanju i poseti evropskim razvojnim organizacijama koje će biti organizovano na kraju projekta.

KO MOŽE DA SE PRIJAVI
Seminar je prevashodno namenjen izgradnji kapaciteta omladinskih radnika i radnica iz omladinskih i OCD koje rade sa mladima, kao i iz kancelarija za mlade zainteresovanim za produbljivanje uloge domaćih omladinskih aktera na polju globalnog razvoja i razvojne saradnje, kao i uspostavljanje partnerskih odnosa sa evropskim razvojnim organizacijama.

KAKO SE PRIJAVITI
Svi zainteresovani za učešće na seminaru treba da popune prijavni formular i pošalju ga na adresu: office@parlament.org.rs najkasnije do 5. juna 2015. godine. Prijavni formular možete preuzeti ovde. Odabrani učesnici/ce biće obavešteni/e do 11. juna 2015.
Poziv za učesnike seminara sa pratećom agendom možete preuzeti ovde.

O PROJEKTU
Ovaj seminar, prvi u seriji od tri seminara koje organizujemo do kraja godine, realizuje se u okviru projekta „Balancing the mind-set of youth work in Serbia – from aid receivers to global development supporters“ i za cilj ima da motiviše i podrži omladinske radnike/ce, odnosno omladinske OCD i KZM da se angažuju na aktivnostima u oblasti globalnog razvoja. Projekat se realizuje kao podrška kampanji „Evropska godina za razvoj 2015“ koja za cilj ima intenziviranje dijaloga između građana i političara na nivou EU, ali i cele Evrope, a u vezi pitanja globalnog razvoja. Iako je svrha kampanje bolja informisanost građana EU o međunarodnom razvoju ona je takođe usmerena na sve mlade Evrope koji imaju najveći udeo u osiguravanju svetlije budućnosti, ne samo za građane Evrope nego i za ceo svet.