Home [njuz] Otvorene prijave za Microsoft Imagine Cup 2015

Otvorene prijave za Microsoft Imagine Cup 2015

58
0

logoUdruženje studenta informatike FONISsa Fakulteta organizacionih nauka po treći put organizuje projekat Start, ovoga puta pod imenom Start Imagine. Projekat Start Imagine predstavlja sinergiju FONIS-ovog projekta Start Conference i Microsoft-ovog projekta Imagine Cup.

Imagine Cup predstavlja najveće svetsko studentsko takmičenje u tehnologijama, koje Microsoft organizuje od 2003. godine i koje okuplja više od milion studenata širom sveta. Srbija će ove godine svog predstavnika imati u 2 kategorije – Games i Innovation. U okviru dvodnevne Start konferencije (18. i 19. april) učesnici će se, kroz motivišuća predavanja, informisati o trendovima u svetu informacionih tehnologija, preduzetništva u IT-ju, elektronskog poslovanja i game development-a.

Games kategorija podrazumeva takmičenje u kreiranju video igara na Microsoft platformi. Prijavite se na start.edu.rs/prijave i pošaljite opis projekta najkasnije do 18. marta 2015. Najuspešniji timovi biće pozvani da se takmiče na Hakatonu koji predstavlja nacionalno polufinale3. i 4. aprila 2015. godine u ICT Hub-u u Beogradu. Timovima će pomoć pružati mentori iz Mad Head Games studija. U nacionalnomfinalu 19. aprila takmičiće se tri najbolje ekipe iz polufinala.

Innovation kategorija podrazumeva razvoj aplikacija koje se fokusiraju na inovacije, poput aplikacija vezanih za društvene mreže, online kupovinu ili pretragu i slično, a koje su izrađene korišćenjem Microsoftovih alata i tehnologija. Timovi koji prođu početnu selekciju idu direktno u nacionalno finale 18. aprila. Prijave za ovu kategoriju su otvorene do 9. marta na start.edu.rs/prijave.

Pobednici Nacionalnog finala u obe kategorije predstavljaće Srbiju u svetskom polufinalu gde će se sa najboljim timovima boriti za plasman u svetsko finale. Pobednika svetskog finala očekuje novčana nagrada u iznosu od 50,000$.

Samom početku projekta prethodiće turneja Road to Start – Geeks on Wheels čiji je cilj promovisanje Start Imagine projekta, širenje FONIS-ovog uticaja i Microsoft-ovih ideja i tehnologija. U okviru turneje Start ekipa posetiće srednje škole i fakultete u sledećim gradovima: Beograd, Novi Sad, Subotica, Vršac, Zrenjanin, Kragujevac, Kraljevo i Niš.

Ukoliko ste inovativni, imate više od 16 godina, želite da menjate svet i imate ideju kako to da uradite, oformite tim i prijavite se na Imagine Cup 2015! Budite deo zajednice koja menja Srbiju i pozitivno utiče na njenu svest. Prijavite se i učestvujte u zajedničkom poduhvatu kreiranja video igara i inovativnih aplikacija i predstavite svoje rešenje i van granica Srbije!

Sve detalje u vezi sa projektom pratite na sajtu start.edu.rs!