Home [konkursi] Konkurs: Ideja za bolje sutra

Konkurs: Ideja za bolje sutra

44
0

ideja-konkursNekada nismo sigurni da li je naša ideja dovoljno dobra i to nas sprečava da je izgovorimo naglas. Međutim, ukoliko ne pokušamo, ona neće ugledati svetlost dana. Zato nam pošaljite ideje koje na najbolji način predstavljaju Srbiju, a mi ćemo se potruditi da ih u okviru konkursa “Ideja za bolje sutra” sprovedemo u delo.

 

Drugo izdanje konkursa “Ideja za bolje sutra” sprovode Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka, uz podršku Smart kolektiva i Turističke organizacije Srbije. Ukupan novčani fond za dodelu bespovratnih sredstava iznosi 45.000 evra i namenjen je podsticanju inovativnih ideja za razvoj proizvoda i usluga koji mogu da doprinesu promociji pozitivnog imidža Srbije u inostranstvu i povećanju njenog izvoznog potencijala.

Konkurs je osmišljen sa ciljem da doprinese razvoju socijalnog preduzetništva, preduzeća koja zapošljavaju marginalizovane i socijalno ugrožene grupe, kao i razvoju postojećeg biznisa.

Za bespovratna sredstva u visini od 5.000 do 10.000 evra mogu da konkurišu:

  • socijalna preduzeća
  • preduzeća koja ostvaruju prihode proizvodnjom i prodajom robe i usluga i koja imaju socijalni cilj kao glavni razlog njihove ekonomske aktivnosti (zapošljavanje marginalizovanih i socijalno ugroženih grupa, obezbeđivanje usluga ranjivim kategorijama stanovništva, investiranje dela profita u zajednicu u kojoj posluju, investiranje u zaštitu životne sredine, itd)
  • preduzeća koja reinvestiraju deo svog prihoda radi dostizanja svog socijalnog cilja
  • male zadruge, udruženja građana, društva sa ograničenom odgovornošću, zanatske radionice, itd

Konkurs „Ideja za bolje sutra“ je organizovan u nekoliko faza, a trajaće ukupno 10 meseci. U prvoj fazi, od 27. novembra do 30. decembra, navedene kategorije će moći da prijave svoje ideje. Tokom druge faze, komisija će izabrati 20 kandidata koji su predložili najbolje ideje i sa kojima će stručnjaci raditi na razvoju biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, stručna komisija će na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti projekta, izabrati najbolje.

Šta čini prijavu? Gde pronaći informacije o neophodnoj dokumentaciji?

Sastavni deo prijave čine:

  • Osnovna dokumentacija
  • Obavezna prateća dokumentacija
  • Ostala poželjna dokumentacija

Gde i kako prijaviti poslovnu ideju?

Prijava se dostavlja u zapečaćenoj koverti, zaštićenoj od oštećenja koja mogu nastati u transportu. Neophodno je da sva Obavezna, Prateća i Poželjna dokumentacija, bude dostavljena u jednoj koverti ili paketu.

Podnosioci prijave mogu podneti samo jedan zahtev za dodelu bespovratnih sredstava i to samo za jednu poslovnu aktivnost. Na konkursu ne mogu ponovo da učestvuju pobednici prethodnog izdanja „Ideje za bolje sutra“.

Prijava se šalje poštom na adresu:

Fondacija Ana i Vlade Divac
“IDEJA ZA BOLJE SUTRA“
Ilije Garašanina 53a/7
11000 Beograd

Rok za podnošenje prijava: 30. decembar 2014. godine

Napominjemo da prijave poslate na bilo koji drugi način, npr. faksom ili elektronskom poštom, ili isporučene na drugu adresu neće biti uzete u razmatranje.

Potrebne su vam dodatne informacije?

Odgovore na sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja, kao i sve dodatne informacije možete dobiti:

Dokumentacija: