Home [konkursi] KONKURS: Moja prva aplikacija!

KONKURS: Moja prva aplikacija!

61
0

aplikacija-300x180Poznato je da u današnje vreme mladi ljudi u našem regionu nemaju mnogo prilike da steknu veštine iz oblasti koje su na visokoj potražnji. Samim tim, nemaju mnogo opcija kada je u pitanju produktivnost i samoostvarivanje sa perspektivom. Samo ukoliko se aktiviramo i stvorimo, ali i prihvatimo prilike da steknemo znanja iz traženih oblasti možemo da na sve ovo damo pozitivan odgovor.

 

Moja prva aplikacija je projekat koji pokrećemo sa idejom da mladi nauče da naprave svoju prvu android aplikaciju, koju će postaviti na Google Play.

IT predstavlja oblast koja u mnogme može da pomogne da se svaki uspeh maksimizira i značajno doprinese pokretanju sopstvenog posla. U cilju podizanja kapaciteta mladih ljudi, iSerbia raspisuje konkurs Moja prva aplikacija, kao nastavak projekta Moj prvi sajt , u okviru koga će dodeliti 30 stipendija.

Stipendiji prethodi kurs iz preduzetništva, na koji može da se prijavi 70 polaznika. Od 70 polaznika preduzetništva, tridesetoro koji naprave najbolji mini biznis plan biće nagrađeno prilikom da se oprobaju na pilot projektu Moja prva aplikacija.

Moja prva aplikacija podrazumeva:
• Sticanje znanja za izradu aplikacije za mobilne telefone
• Postavljanje aplikacije na Google Play platformu

Koji je cilj programa?
Cilj programa je da pruži znanja i tehnike neophodne za samostalnu izradu aplikacije za mobilne telefone i doprinese razvoju karijera i/ili pokretanje privatnih poslova polaznika kursa. Kursevi su osmišljeni tako da ih polaznici mogu koristiti iz udobnosti svoje fotelje i u vreme kada im to najviše odgovara, pohađajući kurs koji je nastao kao spoj teorijskih i praktičnih znanja i iskustava vrhunskih stručnjaka. Za pohađanje kursa iz zrade aplikacije za mobilne telefone neophodno je osnovno poznavanje programiranja ( početni nivo – pogledajte pitanja iz testa).

Specijalna nagrada za najbolje dobitnike stipendija
Autor najbolje aplikacije biće nagrađen tablet računarom.

Ko može da se prijavi?
Na konkurs mogu da se prijave mladi do 32 godine starosti: srednjoškolci i studenti svih nivoa studija

Koji su kriterijumi za odabir polaznika?
Ocenjivaće se sledeće stavke u prijavi:
• Društveni aktivizam 30%
• Prosek ocena 20 %
• Ideja za aplikaciju – biznis ideja 50%

Način i rok za prijavu
Da biste se prijavili, potrebno je da do 30. 08. 2014. godine popunite prijavni formular koji se nalazi OVDE (očekivano vreme koje popunjavanje formulara zahteva: 10 minuta). Kandidati koji su dobili stipendiju biće obavešteni putem mejla o pozitivnom ishodu konkursa. Kandidati će imati rok 5 dana da potvrde svoje učešće u projektu. Ukoliko nakon toga kandidat ne potvrdi svoje učešće biće kontaktiran kandidat koji je sledeći na rang listi.*

Projekat je podržan od strane Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

MOJA PRVA APLIKACIJA – OVDE