Home [konkursi] Konkurs za Akademiju liberalne politike 4

Konkurs za Akademiju liberalne politike 4

62
0

full4Libertarijanski klub – Libek, uz podršku fondacija Global Philanthropic Trust i Friedrich Naumann Stiftung, raspisuje konkurs za upis četvrte generacije polaznika Akademije liberalne politike, prve koja će program pohađati po novom, dvosemestralnom modelu!

 

Realizovali smo tri jednosemestralna programa Akademije liberalne politike (ALP) i uvideli koliko jaku potrebu za praktičnim znanjima i rešenjima imaju naši studenti. Zato smo odlučili da obogatimo program ALP – da vam ponudimo kako znanja iz akademske, tako i iz oblasti poslovne i političke prakse.

Novi program ćemo organizovati u dva semestra, u periodu od oktobra 2014. do juna 2015. godine. Naš cilj je da vam pružimo ona znanja i veštine koje će vas učiniti atraktivnijim za svetske univerzitete, istraživačke centre, domaće i strane kompanije, ali i ohrabrimo da se neposrednije politički angažujete.

Renomirani profesori, istraživači i politički aktivisti iz zemlje i inostranstva će vas upoznati sa političkom filozofijom liberalizma i argumentima u prilog tržišne ekonomije, a od ove godine ćete imati jedinstvenu priliku da se upoznate i sa najsavremenijim pristupima u oblasti društvene nauke i istraživanja tržišta – evolutivnom psihologijom, bihejvioralnom ekonomijom i neuromarketingom.

Kako biste razvili sposobnosti što jasnije argumentacije i unapredili veštine javnog govora, višestruko nagrađivani debateri iz Srbije će za vas organizovati debatne radionice, a kako biste prepoznali svoje preduzetničke talente, grupa uspešnih preduzetnika će vam predstaviti svoje poslovne i organizacione modele. U oba semestra, pod mentorstvom Libekovih istraživača, sprovodićete grupna istraživanja javnog mnjenja i pisati predloge reformskih javnih politika, a kako bismo ispoštovali i vaše umetničke senzibilitete, tokom cele godine ćemo organizovati čitalačke sekcije, projekcije igranih i dokumentarnih filmova, kao i rasprave na vrlo specifične teme – poput moderne distopije, bioetike i globalnih rizika.

Pozivamo vas – studente svih univerziteta u Srbiji – da se prijavite na ovogodišnji program ALP! Za odabrane kandidate Libek je obezbedio dve pune i četiri parcijalne stipendije!

Iznos kotizacije je 15.000 dinara, a uplate će moći da se izvrše i u pet jednakih rata. Kotizacija pokriva tekuće troškove programa u vidu nastavnog materijala, publikacija i ostalih sadržaja, a Libek će polaznicima ALP obezbediti pristup biblioteci sačinjenoj od atraktivne strane i domaće literature, kao i periodična savetovanja sa istaknutim pojedincima u domaćim akademskim i komercijalnim ustanovama. Svim učesnicima koji uspešno završe program biće ponuđene mogućnosti daljeg usavršavanja u Srbiji i inostranstvu, kroz seminare, prakse ili konferencije.

Rok za prijavu na konkurs je 22. septembar 2014. godine.

Prijavite se online na ovom linku! Srećno!