Home [akcija] POZIV: Akcija mladih Pruži i ti svoju ruku – Kucura 25.07 –...

POZIV: Akcija mladih Pruži i ti svoju ruku – Kucura 25.07 – 27.07 2014.

93
0
AKO ŽELIŠ DA TRČIŠ BRZO, TRČI SAM. AKO ŽELIŠ DA TRČIŠ DUGO, TRČI ZAJEDNO SA NEKIM.
 
Navikli smo već da u Srbiji postoji problem što mladi napuštaju ruralne sredine. A kada ste poslednji put čuli da 300 mladih pohrli u jedno malo seoce u srcu Vojvodine?
Ove godine po četvrti put se u Kucuri organizuje Akcija mladih Pruži i ti svoju ruku. Tri stotine mladih iz Srbije i Bosne i Hercegovine će doći od 25. do 27. jula kako bi pružili ruku prijateljstva međusobno, ali i ruku pomoći starijim ljudima. Sama ideja ove akcije je da mladi pomognu starijim ljudima u poslovima koji oni ne mogi sami obavljati. 
 
Otvoren je konkurs za prijave učesnika koji traje do 30. juna 2014. godine, a mogu se prijaviti svi zainteresovani mladi do 28 godina. 
Akcija je koncipirana tako da mladi jedino ulažu svoju radnu snagu kako bi pomogli starijim ljudima u poslovima koji oni možda ne mogu obavljati ili, pak, u uređenju javnih površina. Sve ostalo što je potrebno mladima je obezbeđeno, uključujući smeštaj po porodicama iz Kucure gde žive mladi približnih godišta, hranu, piće, prevoz, majice i sav potreban materijal za rad.
 
Trudimo se da program kroz celu Akciju ispunimo različitim zanimljivim aktivnostima. Tako, na primer, ove godine vas očekuje forum uživo, pozorišna predstava, fudbalska utakmica, turistička tura, vodena žurka. 
 
Uključi se i ti! Ne dozvoli da dobre stvari u životu prođu pored tebe. 
Zato ljubičastom bojom označi u svom letnjem kalendaru poslednji vikend jula, sa naznakom KUCURA. 
 
Prijave traju do 30. juna, a prijavni formular možeš pronaći na našem sajtu [kumkucura.wix.com/official], uostalom kao i mnoge druge stvari (ne) vezane za to, poput izreka koje pokreću, 100 razloga za prijavu i detonatora  koji odbrojava dan završetka prijava. 😉
 
Vidimo se, KUM Kucura.