Home [njuz] PDP KONFERENCIJA 28-30. maja u Novom Sadu

PDP KONFERENCIJA 28-30. maja u Novom Sadu

58
0

pdpbeyonderi-03PDP je trodnevna međunarodna konferencija na kojoj se održava serija predavanja renomiranih autora i stručnjaka iz oblasti koje grade akronim u nazivu manifestacije – štampe, dizajna i fotografije (print, design, photography). Pored predavanja, na manifestaciji se održavaju radionice, izložbe i prezentacije studentskih radova.

Iako najavljivana nedelju dana ranije, zbog vanredne situacije u zemlji, konferencija PDP će biti održana od 28. do 30. maja 2014. godine. Sadržaj konferencije će se održavati na više lokacija u Novom Sadu.

Zadatak konferencije PDP 2014 nije da pruži odgovore, već da postavi pitanja i da moguće predstave o tome šta je to što je BEYOND u štamparstvu, dizajnu i fotografiji. U tom kontekstu, odgovore ćemo tražiti u izložbama, prezentacijama radova i predavanjima autora čiji rad prevazilazi klasičnu izvedbu, medijum i poimanje oblasti u kojima deluju. Predavanja tokom prva dva dana konferencije će se održati na Fakultetu tehničkih nauka, a trećeg dana u Studentskom kulturnom centru Fabrika u Kineskoj četvrti.

U nizu zanimljivih i inspirativnih predavanja posebno se izdvajaju predavanja Nenada Dodića, Jovana Trkulje, Marine Milanović, Bratislava Milenkovića, Nenada Trifunovića i Lazara Bodrože, osnivače studija Metaklinika, kao i Konstantina Demnera, osnivača Elastik studija iz Austrije.

U okviru konferencije organizovan je i studentski konkurs za putujuću izložbu. Odabrane radove konkursa PDP konferencije za najbolji studentski plakat i najbolju studentsku fotografiju publika će premijerno imati priliku da vidi na PDP konferenciji, a potom na manifestaciji Noć muzeja u prostoru Info centra Turističke organizacije grada Novog Sada. Nakon što se predstavi novosadskoj publici, izložba se u julu seli u Sao Paolo i u oktobru u Sarajevo.

U okviru PDP konferencije publika će imati priliku da uživa u samostalnim izložbama fotografa Predraga Uzelca, ilustratora Bratislava Milenkovića, dizajnera Nenada Dodića, kao i u nekoliko kolektivnih izložbi – izložba fotografija čitalaca ReFoto časopisa “100 Naj”, izložba studenata za Grafičko inženjerstvo i dizajn i izložba finalista PDP konkursa.

Prisustvo na PDP konferenciji je besplatno. Za dodatne informacije o događaju možete pronaći na Facebook stranicihttps://www.facebook.com/pdp.novisad, Twitteruhttps://twitter.com/PDPconference ili na sajtuwww.pdp.rs.