Home [njuz] MESEC DANA U ZNAKU PROFESIONALNOG RAZVOJA STUDENATA

MESEC DANA U ZNAKU PROFESIONALNOG RAZVOJA STUDENATA

52
0

POSTER najava Karijera i Ja rgbOd 25. marta do 16. aprila 2014. godine Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata realizuje manifestaciju pod nazivom KARIJERA I JA – na 25 fakulteta u sastavu Univerziteta u Beogradu. Tokom tih mesec dana ponudićemo studentima kvalitetna predavanja, radionice, simulacije intervjua, panel diskusije i druge formalne i neformalne susrete sa predstavnicima poslovnog sveta kako bismo im pružili podršku u profesionalnom razvoju.

Na poziv Centra za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu koji je inicirao i osmislio ovu manifestaciju odazvali su se brojni predavači. Predavači su ugledni profesionalci, ljudi sa puno dobre volje i inicijative, spremni da pomognu mladima da se lakše snađu prilikom konkurisanja za posao ili u prvim danima na poslu, spremni da podele ekspertizu sa mlađim kolegama i da se na čas vrate u studentske dane. U pitanju su profesionalci koji su dobar primer mladima upravo zato što iza sebe imaju dobru poslovnu priču, zasnovanu na stalnom usavršavanju, proaktivnom stavu i konstantnom trudu.

Očekujemo veliki odziv studenata koji će imati prilike da saznaju više o tehnologijama proizvodnje, o veštinama bez kojih nema uspeha, o mehanizmima za sprečavanje korupcije, o kontroli lekova, o razvoju brenda, o ulozi društvenih mreža u profesionalnom razvoju, o karijeri u nevladinom sektoru i u nastavi… Pored tih tema studenti će imati priliku da aktivno učestvuju u simulacijama intervjua za posao, kao i u radionicama – Proaktivnost, Samopouzdanje, Motivacija, Donošenje odluka, Komunikacijske veštine, Prezentacione veštine, Liderstvo, Intervju za posao…

Manifestacija počinje Svečanim otvaranjem u utorak, 25. marta u 12.00 na Građevinskom fakultetu, u Svečanoj sali uvodnim obraćanjem prof. dr Ivanke Popović, prorektorke za nauku Univerziteta u Beogradu, najavom kalendara događaja i pozivom studentima da se prijave i učestvuju u radionicama. U nastavku u istoj sali sa početkom u 14.00 sati održaće se panel diskusija pod nazivom „Veštine bez kojih nema uspeha“ na kojoj će o ovoj temi pričati:

– Vladan Živanović, izvršni direktor, SAGA
– Marko Kovačević, direktor, TRIZMA
– Andrea Šehić, izvršni direktor, Asocijacija konsultanata inženjera Srbije
– Dejana Lazić, direktor, Centar za razvoj karijere i savetovanje studenata Univerziteta u Beogradu

Učesnici panela daće odgovore na pitanja : Zašto se danas toliko insistira na važnosti proaktivnog stava i usavršavanja? Koje su ključne veštine za uspeh u karijeri? Šta je to što, iz ugla poslodavca, pravi razliku prilikom selekcije mladih kadrova? Koji su ključni saveti mladim ljudima?

Više informacija o samom događaju možete pročitati na sajtu ww.razvojkarijere.bg.ac.rs