Home [treninzi] Kursevi jezika za mlade iz Obrenovca

Kursevi jezika za mlade iz Obrenovca

86
0

kursevijezikaKancelarija za mlade Uprave gradske opštine Obrenovac, u saradnji sa Sportsko-kulturnim centrom “Obrenovac”, u okviru programa neformalnog obrazovanja realizuje četiri besplatna kursa jezika za mlade iz Obrenovca. Kursevi su namenjeni nezaposlenima, studentima i srednjoškolcima između 15 i 30 godina. Broj učesnika po kursu je do 20.

 

Prijave su do 3. februara preko prijavnog formulara, gde pored osnovnih podataka kandidati treba da smisle i pošalju motivacioni esej od najviše deset (10) rečenica na temu “Kako nameravam da upotrebim znanje  jezika u 2014. godini?”.

Zainteresovani se mogu prijaviti na jedan od sledećih kurseva: 

španski jezik

španski jezik
kurs će se realizovati po fakultetskom kursu-Španski kao izborni jezik, literatura: Prisma A1. Kurs obuhvata učenje osnova španskog jezika; podsticanje konverzacije uz pomć kratih tekstova koji se tiču davanja osnovnih informacija o polaznicima, ali i kulturi i običajima Španaca.
vreme: od5. februara i traje tri meseca, ponedeljkom i sredom od 19:30 do 21:00 časova.
fond časova:52
mesto: Kancelarija za mlade
predavač: Ivana Nikolić, diplomirani profesor Engleskog jezika i književnosti i master, Filološki fakultet, Univerzitet u Beogradu, španski kao drugi jezik. Radila kao profesor u Gimnaziji u Obrenovcu, kao nastavnik u Osnovnoj školi “Posavski partizani” u Obrenovcu i u privatnoj školi jezika.

 

francuski jezik

francuski jezik
kurs će se održavati po metodi LE NOUVEAU TAXI 1,  Hachette (nivo A1.1, A1.2 i A1.3). Reč je o savremenoj interaktivnoj metodi. Akcenat je na konverzaciji i snalaženju u svakodnevnim neobaveznim situacijama. Polaznici će imati priliku da nauče kako da se predstave, pričaju o sebi, svojim prijateljima i porodici, kako da prime i proslede jednostavnu poruku (telefonski broj, datum, vreme, mesto – telefonom ili mejlom), kako da se snađu u restoranu, kafiću, na ulici, u bioskopu, metrou, vozu, kako da organizuju neku proslavu, kako da se predstave u poslovnom okruženju i da zakažu sastanak, kako da pričaju o svom hobiju, željama i ukusima, da prepričaju ukratko svoj odmor ili neko iskustvo.

vreme:
od 5. februara i traje tri meseca, ponedeljkom i sredom od 19:30 do 21:00 časova.
fond časova:
52
mesto:
mizičko jezički kabinet SKC Obrenovac
predavač: 
Olgica Stanković, profesor francuskog jezika i književnosti i prevodilac. Radi kao profesor francuskog jezika na Evropskom Univerzitetu i u osnovnoj školi u Bariču.

 

nemački jezik

nemački jezik
Nivo A1
Neke od veština koje će polaznik usvojiti:
* u svakodnevnim situacijama da razume jednostavna pitanja, saopštenja, poruke na telefonu, informacije sa radija i kratke razgovore,
*da shvati najvažnije informacije iz kratkih pisanih saopštenja, oglasa, opisa, pisama i jednostavnih novinskih članaka, da popuni formular
*da napiše kratka obaveštenja lične prirode,
*da se predstavi u razgovoru i da odgovori na pitanja o sebi,
*da u razgovorima na teme koje se njega tiču, postavi jednostavna pitanja i da odgovori na njih,
*da u svakodnevnom životu formuliše uobičajene molbe, zahteve ili pitanja i da na njih odgovori ili reaguje.
Ciljevi: Kadidat razume i koristi poznate, svakodnevne izraze i sasvim jednostavne rečenice, koje se odnose na zadovoljavanje konkretnih potreba. U stanju je da predstavi sebe i druge, da postavi drugim osobama pitanja o njihovoj ličnosti – na primer gde žive, kakve ljude poznaju ili šta poseduju – kao i da sam odgovori na takva pitanja. U stanju je da se sporazume na jednostavan način, ako sagovornici govore sporo i jasno.
Literatura: Themen Aktuell 1-a i Themen Aktuell 1-b
vreme: od 6. februara i traje tri meseca, četvrtkom od 18:00 do 19:30 časova i subotom od 19:00 do 20:30 časova
fond časova: 52
mesto: mizičko jezički kabinet SKC Obrenovac
predavač: Jasmina Ilić, profesor nemačkog jezika i književnosti, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu- odsek germanistika. Radila kao prevodilac za nemački jezik u nemačkoj firmi Sempell. Stečena diploma za konsekutivno i simultano prevođenje, trenutno radi kao nastavnik nemačkog jezika u Osnovnoj školi “Karađorđe”.

 

italijanski jezik

italijanski jezik
kurs Progetto italiano 1 je prvi nivo multimedijalnog kursa italijanskog jezika i kulture. Namenjen je studentima i mladim odraslim osobama. Osnovne karakteristike kursa su: ravnoteža između komunikativnih i gramatičkih elemenata; daje polaznicima mogućnost da efikasno komuniciraju od samog početka; predstavlja savremenu Italiju sa dosta informacija i zanimljivostima o načinu života i italijanskoj kulturi. Progetto italiano 1 je veoma moderan u smislu metodologije, komunikativniji i više induktivni. Postoji velika konzistentnost između rečnika knjige i vežbanke. Sadrži preliminarne aktivnosti koje imaju za cilj da motivišu učenike kroz razne tehnike pre čitanja i pred-slušanja, kao i samoprocenu aktivnosti. Sadrži više audio snimaka, snimljenih od strane profesionalnih glumaca, kao i više aktivnosti slušanja, ima modernu i jasnu grafiku, sa jasno odvojenim sekcijama i aktivnostima za veću fleksibilnost i bolju organizaciju sadržaja. Kurs je usklađen sa Zajedničkim evropskim okvirom za jezike.  Nakon završetka nivoa A1, polaznik razume i koristi svakodnevne poznate izraze i veoma jednostavne fraze. Može da se predstavi, da predstavi druge, da traži i daje informacije o sebi i drugima, npr. gde živi, koje ljude poznaje, stvari koje poseduje, može razumeti osnovne instrukcije ili učestvovati u osnovnom, činjeničnom razgovoru sa konvencionalnom temom; može razumeti osnovna obaveštenja, instrukcije ili informacije i može popunjavati osnovne formulare i pisati beleške uključujući vremena, datume i mesta. Može da komunicira na jednostavan način ukoliko sagovornik govori polako i jasno i spreman je da pruži pomoć.
vreme: od 08. februara i traje dva meseca, subotom i nedeljom od 17:00 do 18:30 časova
fond časova: 24
mesto: Kancelarija za mlade
predavač: Danica Čolaković, diplomirani profesor italijanskog jezika i književnosti, završila je studije na Filološkom fakultetu u Beogradu. U toku studija je boravila u Sijeni gde je pohađala intenzivni kurs italijanskog jezika na Univerzitetu za strance, koji je centar za sertifikaciju poznavanja italijanskog jezika (CILS – Certificazione di Italiano come Lingua Straniera dell’Università per Stranieri di Siena). Završila i kurs za naučne i stručne prevodioce pri Udruženju naučnih i stručnih prevodilaca Srbije. Već je održala nekoliko sličnih kurseva.

 

Dodatne informacije možete dobiti na 0118724025, mejl:  mladi.obrenovac@gmail.com, ili lično u Kancelariji za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra “Obrenovac”.

Sve radionice su besplatne, a jedan polaznik može pohađati više radionica.

Napomena: Molimo vas da se prijavite samo za kurs za koji ste sigurni da ćete pohađati, kako ne bi zauzimali mesto drugim zainteresovanim kandidatima.
 
Vise informacija na sajtu www.mladi.obrenovac.rs