Home [njuz] Nasilje u savremenom društvu – javna diskusija

Nasilje u savremenom društvu – javna diskusija

58
0

okonasiAkademska debatna mreža Otvorena komunikacija vas sa zadovoljstvom poziva na panel diskusiju “Nasilje u savremenom društvu” koju organizujemo u okviru projekta Otvoreni univerzitet. U moderno doba, agresivnost ljudi, posebno mlađih generacija, dobila je nove oblike i intenzitet. Od nasilja u porodici preko tuča u školi, pa sve do medijskog izveštavanja o takvim situacijama, nasilje je postalo jedna od gorućih tema sa kojom se moramo suočiti.

 

Na javnoj tribini Otvorenog univerziteta pokušaćemo da kroz doprinose stručnjaka i studenata odgovorimo zašto je nasilje sve prisutnije, koji su njegovi novi oblici i kako se protiv njih boriti.

Panel će biti održan u sredu, 25. decembra u 13 časova na Fakultetu za medije i komunikacije (Karađorđeva 65).

Učesnici:

–   Prof. dr Slobodan Savić, predsednik Viktimološkog društva Srbije

–  Slobodan Georgijev, programski koordinator Balkanske mreže za istraživačko novinarstvo

– Studenti, autori najboljih radova na konkursu Otvorenog univerziteta

Ova diskusija je deo projekta Otvoreni univerzitet univerzitetske akademske debatne mreže Otvorena komunikacija. Cilj projekta je povezivanje studenata i stručnjaka i organizovanje zajedničkih diskusija kako bi se podigao kvalitet javne rasprave. Svakog meseca, projekat se sprovodi kroz konkurs za studentske radove na temu meseca i panel diskusiju na kraju meseca sa studentima i ekspertima.