Home [njuz] Krovne organizacije mladih iz regiona u Beogradu

Krovne organizacije mladih iz regiona u Beogradu

41
0

 

Od 21. do 23. oktobra, Krovna organizacija mladih Srbije organizuje regionalnu omladinsku konferenciju “Zajedno rastemo”, koja će u Beogradu okupiti krovne organizacije mladih iz zemalja regiona. Ova konferencija posvećena je temi jačanja održivosti omladinskih mreža kroz regionalnu saradnju. Održava se uz podršku OEBS misije u Srbiji.

 

 

Konferencija će okupiti predstavnike/ce iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova i Bosne i Hercegovine, ali će njenoj uspešnosti doprineti i predstavnici Evropskog omladinskog foruma, Ministarstva omladine i sporta, kao i Nacionalne asocijacije praktičara/ki omladinskog rada. Pored toga, biće prisutni i predstavnici/e OEBS misija iz Makedonije, Albanije, Kosova, BiH i Crne Gore, koji će takođe predstaviti rad svojih misija u ovim zemljama u kontekstu omladinskih programa.

 

 

Krovna organizacija mladih Srbije očekuje da će ova konferencija iznedriti konkretne preporuke i inicijative koje bi unapredile postojeću regionalnu saradnju i ojačale najviša nezavisna predstavnička tela mladih, kao i da bi ovakva okupljanja mogla da se nastave i imaju svoj kontinuitet.