Home [treninzi] UMETNIČKI TRENING 2013. – Neformalno obrazovanje mladih u oblasti kreativnih umetnost

UMETNIČKI TRENING 2013. – Neformalno obrazovanje mladih u oblasti kreativnih umetnost

45
0

 

Ustanova kulture Palilula, Udruženjem građana KOD i Ustanova kulture Parobrod, od oktobra do decembra 2013. god. organizuju programe neformalnog obrazovanja mladih u oblasti kreativnih umetnosti. Program UMETNIČKI TRENING 2013. koji čine kursevi: Grafička kultura, Vizuelna umetnost, Umetnost u javnom prostoru i Modni dizajn, namenjen je mladima od 15 do 30 god. kojiseaktivnointeresujuzakreativneindustrije.

 

 

Umetnički Trening 2013. jeusmerenka razvojuprofesionalnih umetničkih potreba i kulturnih navikamladih, uz podizanje stručnihkompetencijau oblastima vizuelnih umetnosti, dizajna i medijske pismenosti. U formi kreativnih radionica, predavanja, diskusija, istraživanja, mentorskog i praktičnog rada iaktivnoučenje, mladi dobijaju mogućnost da uz vrhunske stručnjake iz oblasti savremene umetnosti i dizajna dobiju akteulne informacije, obrazovanje i praksu koje nisu u kurikulumu zvaničnih institucija umetničkog obrazovanja. Program predviđa produkcijunovih umetničkihartefakata polaznika (video, fotografija, crteži, slike, kolaži, plakati, logo, modni dizajn, intervencije u javnom prostoru, performansi…)i njihovu prezentaciju uformiprofesionalnogportfolija (umetnička izjava + radovi + C.V.), online aplikacijaikolektivnih izložbi, što će mlade aktivnouključitiukulturnuprodukcijuiprofesionalno ih pripremitiza tržište rada u oblasti kreativnih industrija.

 

 

Svi učesnici projekta će učestvovati na grupnim izložbama u Ustanovi kulture Palilula i u Ustanovi kulture Parobrod. Tri polaznika kursa Grafička kultura čija grafička rešenja će dobiti nagradu stručnog žirija, imaće mogućnost da steknu praksu u trajanju od mesec dana u 3 prestižne marketinške agencije u Beogradu. Odabrani vizuelni umetnici koji su pohađali kurseve Vizuelna umetnost i Umetnost u javnom prostoru dobiće mogućnost da se samostalno predstave u saradnji sa kustosom Gabrielom Vasić u 2014. god. u prostorima Ustanove kulture Palilula i Parobrod, a polaznici kursa Modnog dizajna će dobiti mogućnost da svoje kreacije predstave u formi grupne izložbe, performansa ili modne revije.

 

 

Predavači su istaknuti umetnici, istoričari umetnosti, stručnjaci za medije, grafički i modni dizajneri, fotografi. Mladi koji se upišu, na email dobijaju detaljan program sa rasporedom predavanja.

 

 

Predavači i kursevi:

 

 

Grafička kultura: Slavimir Stojanović Futro (grafički dizajner, vizuelni umetnik), Sanja Jovović (grafički dizajner, fotograf, arhitekta); Vizuelna umetnost: Miroslav Karić (istoričar umetnosti, kustos), Srđan Tunić (istoričar umetnosti, kustos), Jelena Spaić (istoričar umetnosti, kustos), Uroš Đurić (vizuelni umetnik), Mihael Milunović (vizuelni umetnik), Gabriela Vasić (vizuelni umetnik), Zvezdan Mančić (fotograf); Umetnost u javnom prostoru: Zoran Erić istoričar (umetnosti i kustos MSU); Nela Antonović (performerka); Modni dizajn: Vladimir Vulikić (inženjer dizajna za tekstil i odeću-modni dizajner), Miro Mišljen (modni dizajner), i drugi gostujući predavači i stručnjaci.

 

 

 

Prijave i informacije na email:

 

umetnicki.trening@gmail.com ili na tel. 060.0227.180.

 

Facebook strana: Programi za mlade i FB grupa: Umetnici Trening.

 

 

Rok za prijavu: 2. oktobar 2013.

 

 

 

Programi počinju od 6. oktobra, i odvijaju se vikendom u trajanju od po 3 sata, u prostorima Ustanove kulture Palilula i Ustanove kulture Parobrod.

 

 

Za više detalja o programu, molim vas vidite link: http://programizamlade.wordpress.com/2013/06/06/umetnicki-trening-2013-za-mlade-od-15-do-25-god/, sa koga se mogu preuzeti dokumenta za prijavu i dobiti dodatne informacije.

 

 

Projekat je podržao Sekretarijat za sport i omladinu i sufinansirajućeg je karaktera. Nosilac projekta je Ustanova kulture Palilula, a partneri u realizaciji programa: Ustanova kulture Parobrod, Udruženje građana KOD, čiji direktor i autor projekta je magistar likovnih umetnosti, Gabriela Vasić.