Home [akcija] „AS U DUŠI“ – akcija sređivanja obale reke Save u Boljevcima

„AS U DUŠI“ – akcija sređivanja obale reke Save u Boljevcima

85
0

18. septembar 2013. godine od 10:00 časova, Nautičko selo „Biser“, Boljevci, opština Surčin
AS Centar za osnaživanje mladih osoba koje žive sa HIV-om i AIDS-om i Građanske inicijative iz Beograda, organizuju akciju čišćenja obale reke Save u surčinskom naselju Boljevci. Na čišćenju i uređivanju obale, zajedno će raditi članovi AS centra i meštani Boljevaca. 

Pored čišćenja obale reke, cilj ove akcije jeste skretanje pažnje javnosti na položaj i pozitivne promene kojima mladi ljudi iz ranjivih grupa stanovništva mogu doprineti u svojoj zajednici. „Mlade osobe koje imaju HIV infekciju ili AIDS se često susreću sa predrasudama u svojoj okolini. Međutim, pored toga što pripadaju ranjivim grupama, ovi mladi mogu i žele da doprinesu promenama i boljem životu svih stanovnika svoje lokalne zajednice. Zato pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u akciji da učinimo da prilaz reci Savi bude čistiji i lepši za sve u Boljevcima.“, rekao je Đurica Stankov, izvršni direktor AS Centra. 

AS Centar je u prethodnom periodu organizovao tribine, kreativne radionice i izložbe u cilju podizanja svesti javnosti o položaju mladih iz ranjivih grupa i njihovom aktivnom uključivanju u društvo. Da bi se povećala njihova vidljivost, inicirali smo potpisivanje inicijative za uspostavljanje nacionalnog dana posvećenom osobama koje imaju HIV infekciju ili AIDS.