Home [konkursi] Poziv za kreativce – Liceulice i vi IZ DOBRIH RAZLOGA po drugi...

Poziv za kreativce – Liceulice i vi IZ DOBRIH RAZLOGA po drugi put

53
0

Liceulice, u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva Vlade Republike Srbije (SIPRU)1, poziva sve zainteresovane da postanu deo druge generacije programa IZ DOBRIH RAZLOGA.

Brojni vodeći svetski dizajneri, kreativci i agencije već decenijama uzimaju aktivno učešće u kampanjama koje se tiču gorućih društvenih problema, kao što su siromaštvo, zdravstveni rizici, ekološka pitanja, diskriminacija i poštovanje ljudskih prava. Ove teme često se odnose na marginalizovane i socio-ekonomski ugrožene grupe stanovništva (Rome i Romkinje, osobe sa invaliditetom, žene, decu, starije osobe i druge).

Kroz program IZ DOBRIH RAZLOGA, kroz susrete i saradnju kreativnih pojedinaca, profesionalaca i timova sa institucijama, donatorima, nevladinim sektorom i medijima pre godinu dana, Liceulice pokušava da kreira prostor i kontinuirano radi na stvaranju uslove za rad na ovakvim projektima u Srbiji i regionu.

Ovaj put kreativci koji se jave biće u prilici da učestvuju u kreiranju vizuelnog identiteta specijalnog broja magaizna Liceulice koji će se pojaviti na ulicama 17. oktobra – na Međunarodni dan borbe protiv siromaštva.

Tema drugog poziva IZ DOBRIH RAZLOGA jeSIROMAŠTVO – re:akcija? Radovi mogu biti izrađeni u formi ilustracije, plakata, fotografije ili infografa.

 Radovi koji zadovolje kriterijume biće objavljeni u magazinu – na naslovnoj strani, na duplerici ili kao propratne ilustracije u magazinu, kao i u drugim publikacijama Tima za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva.

 

 Pored toga, u okviru obeležavanja Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva, biće organizovana i izložba najboljih radova.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete, pišite nam na redakcija@liceulice.org i prosledićemo vam eksplikaciju teme, kao i skup podataka (statističke i druge podatke) pogodnih da se koriste u formi inforgrafa/ilustracije, ili kao inspiracija za neku drugu formu komuniciranja datog problema.

Rok za prijavljivanje i slanje radova je ponedeljak 16.09.2013. Možete nam slobodno ponuditi i svoje ranije radove na istu temu.

Ovoga puta, svoj talenat i entuzijazam upotrebite iz dobrih razloga!

 

1 Vlada Republike Srbije uspostavila je Tim za socijalno uključivanje ismanjenje siromaštva u julu 2009. godine. Tim je nadležan za jačanje kapaciteta Vlade da razvija i sprovodi politike socijalnog uključivanja zasnovane na primerima dobre prakse u Evropi i pruža podršku resornim ministarstvima u razvijanju i sprovođenju politika socijalnog uključivanja, uz redovne konsultacije sa organizacijama civilnog društva.