Home [njuz] EYOF: Spektakl u Areni

EYOF: Spektakl u Areni

47
0

eyofCeremonija svečanog otvaranja Evropskog olimpijskog festivala mladih počeće u 20 časova u „Beogradskoj areni”, uz slobodan ulaz.U spektaklu koji je režirao Boško Đorđević učestvovaće oko 100 izvođača. Osim uobičajenog defilea učesnika, unošenja zastava i olimpijskog plamena, obraćanja zvaničnika, biće izveden i prigodan umetnički program.

U njemu će se predstaviti trubači, gudački kvartet, di-džejevi, hor, izvođači na etno instrumentima.

Koreografiju završnice otvaranja osmislila je Sonja Lapatanov i u tom delu programa na podijumu „Arene” pojaviće se oko 40 mladih, istog uzrasta kao i takmičari na EYOF-u. Među njima su učenici Baletske škole „Lujo Davičo”, gimnastičarke, klizačice na rolerima, kao i bajkeri i skejteri.
Muziku, baziranu na etno motivima, za ovu priliku komponovao je Sanja Ilić i ona se sastoji iz pet numera od kojih svaka simbolizuje po jednu od vrednosti EYOF-a: mir, fer-plej, prijateljstvo, čast i lepotu. Scenografiju, takođe, čini pet podijuma, simbola olimpijskih krugova.

Voditelji ceremonije otvaranja biće glumci Marijana Mićić i Ivan Jeftović, dok će himnu „Bože pravde” pevati Marija Šerifović.

Izvor: Politika