Home [njuz] Mladi Reporter traži dopisnike

Mladi Reporter traži dopisnike

65
0

Mislite da imate šta da kažete, odnosno napišete, da to radite dobro i verujete da će drugi želeti da čitaju vaše tekstove?                
Mladi Reporter traži upravo takve mlade ljude koji bi hteli da se priključe redakciji web magazina.

Mladi Reporter je prvi pravi društveno angažovani omladinski mesečnik/bilten, koji je pokrenuo Resurs centar Leskovac, marta 2009 godine, kao odgovor na potrebu da se na jednom mestu objedine sve relevantne informacije iz oblasti umetnosti i kulture.

Novina obiluje: angažovanim kolumnama, recenzijama (muzičkih, filmskih i književnih ostvarenja) objektivnim tekstovima, intervjuima, rubrikama, novostima, kritikama, top listama…

Reporter obrađuje: sveže, škatljive, popularne, iritirajuće, zanimljive, socijalne, društvene, omladinske teme – bez cenzure.

Mesečnik je jedan od retkih koji neguje objektivnost.

Brojevi mesečnika „Mladi Reporter” mogu se u elektronskom obliku preuzeti i na scribd profilu: mladireporter

Možeš da se prijaviš ako:

– te zanima omladinska politika i angažovanje mladih (rubrika mladi)

– želiš da utičeš na okolinu i društvo. Pokažeš problem svoje lokalne zajednice i žitelja u njemu. Želiš da se boriš protiv diskriminacije (rubrika ljudska prava)

– voliš prirodu i želiš da je očuvaš. Želiš da utičeš na zaštitu životne sredine i edukuješ o ekologiji (rubrika ekologija)

– želiš da iskažeš svoj stav o kulturi i edukuješ o istoj (rubrika kultura)

– voliš istraživačko novinarstvo i želiš da intervjuišeš kompetentne ljude iz svere muzike, umetnosti, kulture, obrazovanja, javnog života… (rubrika intervju)

– gledaš filmove, slušaš muziku, čitaš. Želiš da daš svoj kritički stav ili osvrt, uradiš recenziju (rubrika recenzija)

– želeo bi praviti muzičke, filmske, književne, gejmerske…top liste (rubrika top lista)

– želiš da najavljuješ ili predstaviš neko dešavanje (rubrika dešavanja)

– imaš pogled o bilo kojoj temi društveno angažovanog karaktera – piši (rubrika pogledi)

///////////////////////////////////////////////////////////////

Za prijavljivanje potrebno je da pošaljete vašu kratku biografiju i da naglasite za koju rubriku se prijavljujete i to sve pošaljete na i-mejl adresu slobodan@rcleskovac.rs i office@rcleskovac.rs sa naznakom „Prijava za poziciju dopisnika”. Ukoliko ste već pisali za nas, molimo vas da pošaljete i link do svog rada.

Napomena: Sve pozicije u magazinu su isključivo dobrovoljnog karaktera, dakle bez novčane nadoknade, sa nadom da ćemo to promeniti u bliskoj budućnosti.