Home [ volontiranje ] Volontiraj preko leta u Obrenovcu

Volontiraj preko leta u Obrenovcu

87
0

Ako imaš slobodnog vremena preko leta, ako voliš da se družiš, uživaš u muzici i umetnosti, ako želiš da upoznaš nove ljude i doprineseš realizaciji različitih programa u tvom Obrenovcu, Volonterski servis Obrenovac te poziva da se već danas prijaviš na jednu od ponuđenih volonterskih pozicija.

 

  • festival “Oslobađanje” – “Oslobađanje – festival prijateljstva i nezaborava”
    Muzika , art, ekologija i istorija, dva dana na tri bine. Istorijski postamenti i predavanja, duhovna, tamburaška, rock n roll, jazz, funk muzika na obali Save. Umetničke postavke. Ekološke radionice.
    vreme: 6. i 7. jul 2013. godine
    zaduženja volontera: pomoć u realizaciji festivala od sređivanja lokacije, pomoći oko birokratije, do hostovanja bendova i promocije festivala u gradu.
    organizator: udruženje građana “Perilo” Zabrežje.

  • festival “Međunarodni susreti u Obrenovcu” – Festival narodnog stvaralaštva i folklorne tradicije koji okuplja folklorne ansamble iz celog sveta. Festival je kulturno-privredna i turistička manifestacija opštine Obrenovac.
    vreme: od 9. do 13. avgusta 2013. godine
    zaduženja volontera:
    hostovanje učesnika – volonteri će biti zaduženi za upoznavanje učesnika sa gradom, organizovanje izleta i sl.
    napomena: neophodno poznavanje engleskog ili nekog drugog stranog jezika.
    organizator:
    Gradska opština Obrenovac.

  • “Obrenovačko leto” – različite kulturne aktivnosti koje će se realizovati tokom leta u Obrenovcu, na gradskom trgu, u dvorištu biblioteke “Vlada Aksentijević” i bašti Sportsko-kulturnog centra “Obrenovac”.
    vreme: od 1. jula do 31. avgusta 2013. godine
    zaduženja volontera:
    tehnička i logistička podrška u realizaciji različitih aktivnosti: svirki, predstava, izložbi i sl.
    organizator:
    Gradska opština Obrenovac, Biblioteka “Vlada Aksentijević” i Sportsko-kulturni centar “Obrenovac”.

  • Obnova bibliotečkog fonda u Gerontološkom centru Obrenovac
    vreme:
    od 1. jula do 31. avgusta 2013. godine, jednom do dva puta nedeljno
    zaduženja volontera: uređenje biblioteke, revizija bibliotečkog fonda, organizovanje književnih večeri i akcija prikupljanja knjiga za korisnike Gerontološkog centra Obrenovac.
    organizator:
    Udruženje građana “Snaga optimizma”

  • Vek obrenovačkog sporta II – predstavlja nastavak prvog izdanja knjige “Vek obrenovačkog sporta” koja je izdata 2012. godine. Ovom knjigom su obuhvaćeni svi sportovi u Obrenovcu u periodu od 1980. do 2013. godine.
    vreme:
    tokom leta 2013. godine
    zaduženja volontera:
    rad na sređivanju postojeće građe knjige “Vek obrenovačkog sporta II”; skeniranje fotografija, ispravljanje teksta, ubacivanje fotografije u tekst
    napomena:
    neophodno poznavanje rada na računaru (Word)
    organizator:
    uređivači knjige Vek obrenovačkog sporta

Napomena: organizaotori će u dogovoru sa prijavljenim volonterima definisati konkretne volonterske pozicije,  a sve u skladu sa Zakonom o volontiranju. Jedan volonter se može prijaviti na više programa.

Ukoliko ste organizovani, vredni, vedri, volite timski rad i želite da doprineste svom gradu, popunite prijavni formular.

Za sva dodatna pitanja i informacije obratite se na mladi.obrenovac@gmail.com, telefon 0118724025 ili lično u Kancelariju za mlade, prizemlje Sportsko-kulturnog centra “Obrenovac”.