Home [akcija] Pormocija Konkursa za finansiranje omladinskih projekata u Novom Sadu

Pormocija Konkursa za finansiranje omladinskih projekata u Novom Sadu

35
0

Resurs centar za južnobački okrug, Novosadski humanitarni centar (NSHC), predstaviće u ponedeljak, 27.maja 2013. godine Konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih u okviru programa „MLADI SU ZAKON“. Predstavljanje konkursa mladima iz južnobačkog okruga održaće se u Skupštini grada Novog Sada, Žarka Zrenjanina 2, Plava sala, od 11 časova.
Prisutnima će se ispred Ministarstva omladine i sporta obratiti Nenad Borovčanin, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta.
U skladu sa Zakonom o mladima i Nacionalnom strategijom za mlade, Ministarstvo omladine i sporta u partnerstvu sa 26 Resurs centara četvrtu godinu za redom pruža podršku udruženjima mladih i neformalnim omladinskim grupama širom Srbije da kroz obuku i realizaciju omladinskih projekata podstiču aktivizam i volonterizam u svojim lokalnim zajednicama.
Da bi se stvorili uslovi da se podrže aktivni mladi ljudi koji žele da doprinesu boljem životu u mestu u kome žive, Ministarstvo omladine i sporta je u saradnji sa Resurs centrima širom Srbije tokom prethodne tri godine finansiralo 400 omladinskih volonterskih projekata realizovanih u 125 opština i gradova u Srbiji u vrednosti od 32 miliona dinara.