Home [njuz] Studenti i učenici kao odbornici na jedan dan

Studenti i učenici kao odbornici na jedan dan

88
0

Studenti društvenih fakulteta i učenici XV beogradske gimnazije će u utorak, 21. maja, na jedan dan postati odbornici Skupštine gradske opštine Rakovica u okviru projekta omladinske organizacije Mladi za inovacije i GO Rakovica.

 

Nakon uspešno realizovane simulacije rada GO Voždovac, akcija “Budi odbornik na jedan dan” održaće se i u GO Rakovica.
Simulacija će studentima i učenicima pružiti uvid u fukcionisanje i strukturu rada lokalne samouprave, značaj i način funkcionisanja kancelarije predsednika opštine, Službe za informisanje, Službe za skupštinske poslove, KZM Rakovica i drugih važnih službi u okviru gradske opštine.

Projekat se održava
21. maja i počinje u 11 sati u svečanoj sali SO Rakovica.
Prilikom donošenja odluka, učesnici će moći da vide koliki je uticaj odbornika o pitanjima u vezi sa funkcionisanjem gradske opštine Rakovica.

Takođe, učesnici će imati prilike i da čuju primere uspešne prakse od zvaničnih funkcionera opštine Rakovica,  predsednika Opštine,
Milosava Miličkovića; načelnice Službe za informisanje, Dušice Stojković; načelnice Odeljenja za skupštinske poslove, Ane Đurić i drugih zvaničnika opštine Rakovica.
Projekat “Budi odbornik na jedan dan” realizuju omladinska organizacija Mladi za inovacije, Gradska opština Rakovica i KZM Rakovica.

Zainteresovani studenti i učenici mogu da se prijave na simulaciju preko FB strane Mladi za inovacije do 15.maja.