Home [ volontiranje ] Prijava za volonterski kamp “Peti element” Kragujevac

Prijava za volonterski kamp “Peti element” Kragujevac

212
0
KAMP TRAJE OD 1. DO 5. JUNA –
*Opis posla (dužnost i odgovornosti)
– Volonteri koji budu deo ovog volonterskog kampa imaju obavezu da uz koordinisanje odgovornog lica obavljaju unapred dogovorene poslove.
– Volonteri imaju obavezu da se pridržavaju pravilnika “kućni red” i da se ponašaju u skladu sa istim.
~Poslovi koje će volonteri obavljati će biti u skladu sa njihovim mogućnostima i dogovoru sa koordinatorom koji je zadužen za određenu aktivnost.
~ šmirglanje/čišćenje i farbanje klupi u parku, sprava za decu (klackalice, ljuljaške…) i sprava za vežbanje
~ uklanjanje male deponije
~ sređivanje vrta (košenje trave, čišćenje i sadnja) i druge predviđene aktivnosti
Za obavljanje svake od navedenih aktivnosti volonter će od organizatora dobiti zaštitne rukavice. Što se tiče dnevnih aktivnosti (čišćenje, farbanje, sadnja, sređivanje i sl.) volonteri su u obavezi da provedu 5 (pet) radnih sati.
U toku volonterskog kampa predviđene su i druge aktivnosti (eko radionice, prezentacije, izložba slika, obilazak kulturno-istorijskih spomenika našeg grada, takmičenja timova volontera (igre bez granica) i naravno SLOBODNO VREME I ŽURKE!
Ovim projektom želimo da parku (Eko park “Ilina voda”) koji se nalazi na svega 3 km-a od centra grada, vratimo stari izgled, želimo da volontere naše organizacije i one učesnike kampa uključimo u aktivnosti u sređivanju parka. Ovaj park je godinama unazad bio glavno mesto za izlete naših sugrađana, centralno mesto održavanja raznih priredbi i kulturno-umetničkog programa. U ovom parku postoji i mali zoo vrt, pravi biser grada i mesto gde naši najmlađi sugrađani mogu videti životinje koje nisu sa ovog podneblja. Pored velikog broja životinja, ovaj park je bogat i raznim biljnim vrstama, kako zeljastim tako i drvenastim. Ukras parka je i mali veštački vodopad koji u letnjim mesecima donosi preko potrebnu svežinu parku, i ceo lokalitet čini prijatnim mestom za boravak.

PRIJAVE TRAJU DO 20. MAJA