Home [konkursi] Literarni konkurs „Srbija na putu“

Literarni konkurs „Srbija na putu“

50
0

U želji da upozna mlade talente u Republici Srbiji, organizacija „Srpski kod“ u okviru projekta „Srpski akademski krug“, raspisuje literarni konkurs „Srbija na putu“ sa ciljem da afirmiše da autore afirmiše i uključi u svoje buduće aktivnosti, i predstavi njihove najbolje prozne i poetske radove. Od učesnika konkursa očekuje se da zadatoj temi pristupe iz kulturno-istorijske i društvene perspektive.
Konkurs je otvoren od 1. do 27. maja 2013. godine, a svečana ceremonija dodele nagrada će se održati 15. juna 2013. u Narodnoj biblioteci Srbije.

Pozivamo sve umetnike, kreativce, studente i srednjoškolce, postdiplomce, blogeraše, alternativce i subkulturaše da daju svoju nalepšu proznu i poetsku reč o Srbiji.

Uslovi konkursa:

1. Pravo na učešće imaju svi državljani Republike Srbije uzrasta od 16 do 26 godina.
2. Rad može biti napisan u poeziji ili prozi (kratka priča ili esej).
3. Rad mora biti napisan na srpskom jeziku i ćiriličnim pismom.
4. Rad može da sadrži do 1500 reči (tri kucane A4 strane).
5. Svaki učesnik konkursa može učestvovati sa maksimalno tri napisana rada.
6. Pravo na učešće imaju oni čiji rad do sada nigde nije publikovan.
7. Najbolje radove bira stručni žiri u sastavu:
– Milena Đorđijević, predstavnica Narodne biblioteke Srbije
– Milan Popović, autor emisije „Zadnja kuća Srbije“
– Tadija Miletić, dramaturg u Operi i teatru Madlenianum
8. Žiri će pri izboru najboljih radova uzimati u obzir originalnost, ideju, kreativnost i inventivnost na planu stila i forme.
9. Žiri će od pristiglih radova odabrati najbolje koji će biti predstavljeni 15. juna na ceremoniji dodele nagrada u Narodnoj biblioteci Srbije.
10. Prva tri mesta dobiće novčanu nagradu (15.000, 10.000 i 5.000 dinara) i putovanje na Taru u organizaciji „Srpskog akademskog kruga“ od 5. do 8. jula tekuće godine.
11. Pobednički radovi biće objavljena na sajtu www.akademskikrug.rs , a njihovi autori obavešteni putem mejla. Isto važi i za autore najboljih radova.
12. Autor rada poseduje neotuđiva autorska prava na svoj rad koja su definisana važećim zakonima o autorskim pravima. Strogo je zabranjeno kopiranje takvog sadržaja bez dozvole autora. „Srpski kod“ se odriče odgovornosti u slučaju povrede ovog prava od strane trećeg lica.
13. „Srpski kod“ ima pravo na korišćenje svih radova u okviru rada „Srpskog akademskog kruga“ i „Srpskog koda“ u bilo kojem obliku i bilo kojem mediju. Pri tome će „Srpski kod“ nastojati da navede ime autora, ali ne odgovara ako uredništvo drugog medija to ne učini.
14. Radovi se šalju do 27. maja 2013. godine na mejl adresu konkurs@akademskikrug.rs sa naslovom mejla – Srbija na putu.
15. Slanjem vaših radova prihvatili ste uslove navedene u prethodnim stavkama.

Za sva dodatna obaveštenja možete nam se obratiti na mejl adresu konkurs@akademskikrug.rs .