Home [konkursi] Fotografski konkurs „Moj pogled na Srbiju“

Fotografski konkurs „Moj pogled na Srbiju“

66
0

U želji da upozna mlade talente u Republici Srbiji organizacija „Srpski kod“, u okviru projekta „Srpski akademski krug“, raspisuje fotografski konkurs „Moj pogled na Srbiju“ sa ciljem da autore afirmiše i uključi u svoje buduće aktivnosti, i predstavi njihove najbolje fotografije.
Više konkursnih kategorija pružaju idealnu priliku otkrivanja evidentnih ali i skrivenih lepota naše zemlje, iz kulturno-istorijske i društvene perspektive. Želja organizatora je da podstakne mlade autore da svojim estetsko-umetničkim pristupom prikažu lepotu života u Srbiji.

Fotografski konkurs se raspisuje u tri kategorije Pejzaž, Portret i Serija (kratka priča u 3 fotografije). Serija takođe može podrazumevati i tri sukcesivne fotografije iz pejzaža ili portreta.

Konkurs je otvoren od 1. do 27. maja 2013. godine, a svečana ceremonija dodele nagrada i otvaranja izložbe održaće se 15. juna 2013. godine u Narodnoj biblioteci Srbije.

Uslovi konkursa:

1. Pravo na učešće imaju svi državljani Republike Srbije uzrasta od 16 do 26 godina.
2. Učesnici moraju biti autori fotografija koje šalju na konkurs i to dokazuju originalom snimka koji su poslali.
3. Radovi koji su urađeni mobilnim telefonom ili dorađeni u Fotošopu biće diskvalikfikovani.
4. Jedan učesnik može konkurisati u više kategorija.
5. Maksimalan broj fotografija koji učesnik može poslati u okviru jedne kategorije je 3.
6. Fotografije moraju biti u JPEG elektronskom formatu, maksimalne veličine do 5 MB.
7. Učesnik koji pošalje više fotografija od dozvoljenog broja biće diskvalifikovan.
8. Najbolje radove bira stručni žiri, u sastavu:
Života Cile Neimarević, direktor fotografije na Radio-televiziji Srbije
Biljana Rakočević, predstavnica Narodne biblioteke Srbije
9. Pri izboru najboljih radova žiri će uzeti u obzir ideju, kreativnost i originalnost autora, kao i estetiku i tehničke karakteristike fotografije.
10. Autori odabranih fotografija biće naknadno kontaktirani radi izrade fotografija, isključivo od strane organizatora, u većoj rezoluciji za potrebe izložbe.
11. Najbolji radovi biće izloženi u Narodnoj Biblioteci Srbije u Beogradu od 15. juna tekuće godine.
12. Autori pobedničkih radova, kao i onih koji uđu u uži izbor, biće obavešteni putem mejla, a njihovi radovi objavljeni na sajtu www.akademskikrug.rs
13. Pobednici u sve tri kategorije biće nagrađeni putovanjem na Taru, u organizaciji „Srpskog akademskog kruga“, od 5. do 8. Jula 2013. kao i novčanim nagradama u iznosu od 10.000 dinara.
14. U slučaju da u nekoj od kategorija nema dovoljno kvalitetnih fotografija, prva nagrada će biti ravnopravno raspodeljena u preosostalim kategorijama.
15. Organizator ima pravo korišćenja svih fotografija u okviru rada „Srpskog akademskog kruga“ i „Srpskog koda“ u bilo kojem obliku i bilo kojem mediju. U tim prilikama biće navedeno ime autora, ali „Srpski kod“ ne snosi odgovornost ako uredništvo drugog medija, u eventualnom preuzimanju istog, to ne učini.
16. Fotografije se šalju do 27. maja 2013. godine na mejl adresu konkurs@akademskikrug.rs sa naslovom mejla – Moj pogled na Srbiju, kategorija.
17. Učešćem na konkursu autori prihvataju uslove navedene u prethodnim stavkama.
Za sva dodatna obaveštenja možete nam se obratiti na mejl adresu konkurs@akademskikrug.rs .