Home [ volontiranje ] Kamp “Stara Planina 2013″, Srbija – Poziv za ucesnike

Kamp “Stara Planina 2013″, Srbija – Poziv za ucesnike

123
0

OK ZA PRIJAVE: 1. Jul 2013
POZIV JE OTVOREN ZA
: Sve zainteresovane
CENA
: 500 RSD na dan (popust 20% za one koji se prijave do 1. Juna)

LOKACIJA: Selo Temska (kraj Pirota) na obroncima Stare Planine

Organizacioni tim naucno/istrazivacko/volonterskog kampa “Stara Planina 2013” (cine ga U.G. “Pirot E Publika”, U.G. “Temska”, Mesna Zajednica Temska, Turisticka Organizacija Pirota i Udruzenje za ekologiju “GEA”) poziva sve zainteresovane da postanu deo sjajne avanture na kampu “Stara Planina 2013″ i budu jedan od 200 ucesnika koji ce uzivati u carima neverovatne prirode Stare Planine.

VREME: 10. – 24. Jul

603443_414246848622604_97855905_n-001

RADNI ZADACI

Ucesnici ce za vreme kampa realizovati svoj projekat ili istrazivanje na jednu od tema: ekologija, turizam, odrzivost, razvoj ruralne sredine, sprecavanje umiranja sela, motivisanje ljudi za povratak na sela, flore i faune Stare planine. Mogu raditi sami ili u grupama i imace potpunu kreativnu slobodu. Ucesnici ce imati priliku da zadnjeg dana svog boravka upoznaju ostale sa rezultatima koje budu postigli.Jedan dan je odvojen za ciscenje invazivnog kiselog drveta (“three of heaven” iliti ailanthus altissima) u koritu reke Temstice gde ce nam se pridruziti i mestani sela Temska kao i pirocanci. Ucesnike ocekuju i dogovorene pesacke ture tokom kojih ce videti i upoznati se sa lepotama Stare Planine.

Bice organizovane i mnoge druge aktivnosti, poput radionice fotografije, knjizevnih veceri, Festivala tradicionalne hrane sa Stare Planine, sportska takmicenja, predavanja o volonterizmu, pravima zena i jos mnogo toga. Tu je i reka Temstica gde je moguce kupanje i uzivanje na suncu.

Istovremeno se odrzava i kamp za ucesnike iz inostranstva gde se ocekuje dolazak ucesnika iz 10ak zemalja.

INFORMACIJE O PRIJAVLJIVANJU!

Da biste bili deo kampa, potrebno je da nam dostavite 2 dokumenta na email udruzenjepep@gmail.com:

  1. Projekat (ideja, istrazivanje) koji zelite da realizujete za vreme kampa. Najmanje 1 strana, najvise 3 strane u Wordu!
  2. NMP – Nestandardno Motivaciono Pismo – na temu “Zasto zelim da budem deo kampa “Stara Planina 2013”. Ono sto NMP izdvaja od standardnih je to sto mora da bude iskreno :D Verujte nam, videli smo brojna motivaciona pisma i sami sastavljali neka, i znamo vecinu standardnih recenica o tome koliko cemo doprineti grupi, upoznati nove ljude i doziveti dragocena iskustva. Sta ovo konkretno znaci? Budite iskreni i opusteni prilikom pisanja NMP. Ako imas jasnu motivaciju i/ili ideju napisi koja je. Ako nisi suguran/na ili imas neki strah, ali bas zelis da ucestvujes, i to napisi i pokusaj da opises zasto je to tako. Znamo da ce se verovatno u nekom trenutku provuci i neke od standardnih recenica, ali te recenice treba da su tu u kontekstu tvoje iskrene price, a ne zato sto se takve recenice ocekuju. Dakle ponavljamo, nas glavni kriterijum za NMP je iskrenost! Napisite najmanje 6 recenica, a najvise 2 strane u Wordu!

NAPOMENA: Smisao za humor, pozitivan stav i neka gitara su pozeljni i vise nego dobrodosli!

580855_414306881949934_996254675_n-001

MESTO I VREME

Kamp ce se odrzati u selu Temska, 15km od Pirota, na kapiji Stare Planine od 10.-24. Jula, s tim sto ucesnici moraju ostati minimum 10 dana na kampu, osim ako su biolozi, geografi , turizmolozi i sl. (zbog drugih terena). Ukoliko ne mozete biti na kampu 10 dana, nemojte slati prijave.

TROSKOVI

Putni troskovi: Putne troskove snose sami ucesnici.

Dnevna participacija: 500 RSD (popust 20% za one koji se prijave do 1. Juna). Placanje po dolasku.

Smestaj: U lokalnoj skoli. Neophodne vrece za spavanje. Moguce spavanje u satorima. Postoje kupatila i tusevi u skoli.

Hrana: Ucesnici ce imati 2 velika obroka dnevno (dorucak i kasni rucak).

PROFIL UCESNIKA

Kreativni ucesnici su vise nego dobrodosli. Moraju biti spremni za relizaciju zamisljenih projekata i imati nekog iskustva u tom polju. Moguce je d ace biti dosta pesacenja, pa ucesnici moraju biti spremni na to. Radni jezici ce biti srpski i engleski.

ISTORIJAT KAMPA

Kamp je osnovan 2008. godine od strane studentskih organizacija pri Prirodno-matematickim fakultetima u Novom Sadu, Beogradu, Nisu, Kragujevcu i mestana sela Temska kao svojevrsni bunt protiv unistavanja Stare planine, a u cilju ocuvanja iste.
U pocetku je to bio naucno/istrazivački kamp samo za studente PMF-a, ali je, kako se kamp razvijao, broj ucesnika iz godine u godinu rastao pa je i profil ucesnika postao siri. Zahvaljujuci angazovanju pojedinaca, na celu sa Markom Scibanom, trece godine kampa dolaze i prvi volonteri iz inostranstva.
Prosle godine organizaciju preuzimaju pirotska udruzenja na celu sa udruzenjem “Pirot E Publika”, udruzenjem “Temska” i Mesnom zajednicom Temska sa ciljem da odrze kamp i dodatno ga unaprede.
Za 5 godina, koliko traje, kamp je postao najveci tog tipa u Srbiji, a i sire. Svake godine kroz kamp prodje preko 200 ucesnika iz zemlje i inostranstva. Staviše, prosle godine kamp postaje i interkontinentalni zbog ucesca ucesnika iz Australije, pored standardnog ucesca evropljana.

KORISNI LINKOVI

http://www.youtube.com/watch?v=627xWP5L5sw&feature=youtu.be

Oficijalna stranica kampa

https://www.facebook.com/events/585374308142468/

udruzenjepep@gmail.com

OCEKUJEMO VASE PRIJAVE!