Home [akcija] Izložba rok fotografija Marka Ristića u Obrenovcu

Izložba rok fotografija Marka Ristića u Obrenovcu

43
0

Autorska izložba Marka Ristića „Zamrznuti tonovi“, svedočanstvo živosti u rokenrolu, biće otvorena 13. aprila u gradskoj galeriji u Obrenovcu koncertom post-metal atrakcije „Consecration“.

Dugogodišnji fotografski rad glavnog i odgovornog urednika magazina „Nocturne“ Marka Ristića, iskustveni momenti klimaksa sa hiljada koncerata sabrani i odabrani čine izložbu „Zamrznuti tonovi“. Dvonedeljna postavka biće otvorena 13. aprila u 19 časova u obrenovačkoj gradskoj galeriji u lokalnom SKCu koncertom beogradskog post-metal benda „Consecration“.


Izložba nedvosmisleno pokazuje vitalnost i bogatstvo domaće scene i zadovoljstvo prijemom stranih umetnika koji su gostovali na našim binama. Zaustavljeni pokreti, zamrznuti tonovi, na fotografijama kao da vrište da se nastave u punoj snazi savršenog trenutka u vašoj mašti ili sećanju. Deo je kulturne misije samog autora, magazina „Nocturne“ i njihovih prijatelja da ovu izložbu vidi što više ljudi širom regiona.


O svojim fotografijama Marko kaže: „Digitalna fotografija je donela obilje mogućnosti i dostupnost tehnologije, ali nije smanjila odgovornost autora da zgrabi momenat i da ga prenese publici.  Fotografišem ono za šta živim, taj trenutak proslave života na rok koncertima, kada je sve u sinku, i publika i umetnici i zvuk i svetlo i pokret i raspoloženje…“