Home [ volontiranje ] POZIV ZA VOLONTERE – Guitar Art Festival

POZIV ZA VOLONTERE – Guitar Art Festival

93
0

Organizator programa: Izvrsni producent Guitar Art Festivala, Jugokoncert, Ustanova za muzicko-scensku delatnost www.jugokoncert.rs

O programu: “Guitar Art” festival (www.gaf.rs) je nastao 2000. godine i danas predstavlja profesionalnu i strucnu manifestaciju koja svake godine okuplja klasicne i ostale gitariste svih profila, od djaka osnovnih i srednjih skola, preko studenata, do njihovih profesora i eminentnih gostiju, vodecih svetskih gitarista.
Razmena znanja, prakse i iskustva, kao i upoznavanje sa domacim i svetskim tokovima u savremenoj gitaristickoj pedagogiji i koncertnoj praksi, kao neophodna nadgradnja edukativnoj osnovi, primarni je cilj ovog projekta.

Dugogodisnja izolacija i socijalna ugrozenost roditelja nasih djaka doveli su do toga da su mnoge generacije klasicnih gitarista zavrsile svoje osnovno, srednje i visoko obrazovanje bez ikakvih iskustava i stimulacija ovog tipa. Shodno tome, veliki edukativni, kulturni, medijski i psihosocijalni znacaj festivala cine osnovu da nase zelje i potrebe kroz njegovu realizaciju, uz ulozenu energiju i entuzijazam, postanu stvarne.

Posebnu aktivnost festivala predstavlja izdavastvo koje svake godine neposredno pred naredni festival donosi originalno CD izdanje, autorizovanu kompilaciju najboljih snimaka iz prosle festivalske godine. U planu je dalji razvoj i popularizacija ovih izdanja i van granica Srbije.

Takodje, svake godine, posebna paznja se pridaje izdanju festivalske knjige koja detaljno prezentuje program, ucesnike i druga dostignuca festivala.
Neophodno je naglasiti i seriozan pristup kvalitetu izrade svih festivalskih izdanja, programskih bukleta i razlicitih sredstava oglasavanja, sto za cilj ima dostizanje najvisih standarda u svetskoj praksi na polju kulture i slicnih dogadjaja ozbiljne muzike.

Festivalski program ce se odrzati na nekoliko lokacija u Beogradu:Dom Sindikata, Atrijum Narodnog muzeja, Sava Centar, Zaduzbina Ilije M. Kolarca.

Aktivnosti  festivala:
koncerti, majstorske radionice, takmicenje, Guitar Art laureati, Guitar Visual Art, Guitar Art Expo

Koncertni program:

Utorak, 12. mart – Dom Sindikata  
20:00 – THE BEATLES ON 

Sreda, 13. mart – Atrijum Narodnog Muzeja 
20:00 – FRANCISCO MORAIS FRANCO
21:00 – ALVARO PIERRI
22:00 – BALKAN STRINGS

Cetvrtak, 14. mart – Atrijum Narodnog Muzeja 
19:00 – SABRINA VLASKALIC
20:00 – EDIN KARAMAZOV
21:00 – GIULIO TAMPALINI
22:00 – TAURUS DUO

Petak, 15. mart – Atrijum Narodnog Muzeja 
20:00 – MARKO TOPCHII
21:00 – GORAN LISTEŠ
22:00 – GORYACHEV GRISHA

Subota, 16. mart – Sava Centar
20:00 – CONCHA BUIKA

Nedelja, 17. mart – Zaduzbina Ilije M. Kolarca
19:30 – CEREMONIJA ZATVARANJA & DODELA NAGRADA
20:00 – EDIN KARAMAZOV & NO BORDERS ORCHESTRA

Zaduzenja volontera:
•    sprovodjenje i/ili upucivanje predavaca, djaka i/ili ostalih zainteresovanih ucesnika Festivala do ucionice za predavanje i/ili kancelarije Festivala (Sava Centar)
•    sprovodjenje takmicara do prostorije za usviravanje i nastup (FMU, MS “Vuckovic”, Narodni muzej)
•    dezurstvo ispred prostorija u kojima se odvija takmicenje
•    po potrebi: odvodjenje predavaca i/ili clanova zirija na rucak I/ili veceru ili na neki od prevoza
•    briga o prostorijama u kojima se odrzavaju predavanja, usviravanje i takmicenje (otkljucavanje, zakljucavanje)
•    namestanje stolica u prostoriji za takmicenje (FMU)
•    pre pocetka i/ili u pauzama predavanja i takmicenja posluzivanje osvezenja predavacima i/ili clanovima zirija

Rad sa volonterima: Volonteri ce raditi sa celokupnim timom festivala, a za koordinisanje njihovih obaveza ce biti odredjena jedna osoba iz Jugokoncerta. Posle selekcije, izabrani volotneri ce se sastati sa predstavnicima Jugokoncerta na orijentaciji, gde ce se dogovoriti oko obavljanja predvidjenih zadataka. Orijentacija, tj. pripremni sastanak ce biti odrzan u ponedeljak, 11. marta u 17 sati u Sava Centru. Molimo vas da se ne prijavljujete ako ne mozete da dodjete na pripremni sastanak, jer bi bilo tesko ukljuciti vas bez prethodne pripreme.

Vreme angazovanja: Potrebni su volonteri od 12. do 17. marta. Vreme angazovanja zavisi od predvidjenog posla, ali predvidja angazovanje po smenama od oko 4 sata (pre podne, posle podne, uvece). Vrlo je vazno da sto vise volontera bude na raspolaganju tokom svih 6 dana, iako je moguce da nece biti potrebe za svim volonterima svakog dana.
Prioritet ce dobiti volonteri koji mogu da budu na raspolaganju svih 6 dana, u minimum jednoj smeni.

Pripremni sastanak
je obavezan. Odrzace se u ponedeljak, 11.03. u 17 sati u Sava Centru. Detaljije informacije po zavrsenoj selekciji volontera.

Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili vestina za obavljanje ovog posla, osim znanja engleskog jezika zbog kontakta sa inostranim gostima. Bitno je pre svega da volonteri zele da nauce i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri ce dobiti na orijentaciji, a u toku programa ce imati podrsku koordinatora volontera.

Broj volontera: 10

Sta volonter moze da ocekuje od programa:
–    da bude deo jedinstvene beogradske manifestacije
–    zanimljiva poznanstva sa muzicarima, studentima i profesorima iz celog sveta
–    da bude deo dinamicnog, drustveno angazovanog i kreativnog tima i izbliza vidi kako izgleda organizacija velikog festivala
–    obrok je obezbedjen
–    mogucnost posecivanja festivalskih desavanja
–    potvrdu o volontiranju i ucescu

Rok i nacin prijavljivanja:

Prijavu mozete naci ovde: http://istrazivaci.wufoo.eu/forms/poziv-za-volontere-guitar-art-fest/
U prilogu je i zvanican poziv.
Prijava traje do ponedeljka, 11. marta, do 11.00 sati. Svi volonteri ce biti obavesteni o rezultatu selekcije do 13.00
Mladi istrazivaci Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduzeni za regrutaciju volontera: Bulevar umetnosti 27, Novi Beograd, www.mis.org.rs,    vss@mis.org.rs