Home [ volontiranje ] Konkurs za praksu u Civil Rights Defenders

Konkurs za praksu u Civil Rights Defenders

109
0

Nevladina organizacija Civil Rights Defenders je međunarodna organizacija sa sedištem u Švedskoj, a četiri lokalne kancelarije nalaze se u Beogradu, Sarajevu, Prištini i Tirani. Kroz brojne programe i saradnju sa drugim organizacijama, organizacija se pre svega bori za poštovanje i očuvanje ljudskih prava.

Jedan od projekata organizacije jeste i takmičenje studenata prava Moot Court Competition, simulacija suđenja iz oblasti ljudskih prava. Ove godine takmičenje će se održati u Ljubljani u aprilu, a kvalifikaciono takmičenje za narednu godinu krajem juna u Zrenjaninu. Za potrebe projekta raspisan je konkurs za praksu.

Pozicija:

Asistent na projektu Moot Court Competition

Opis zaduženja:

Poslovi u vezi sa organizacijom takmičenja, smeštaja i prevoza takmičara, kao i prevodom i iznajmljivanjem opreme, uz stalni nadzor Koordinatora projekta. Pored navedenog, praktikant će imati priliku da učestvuje u administrativnom delu projekta, a eventualno i u radu na drugim projektima organizacije.

Ko može da se prijavi i kako?

Idealan kandidat je apsolvent/diplomac Pravnog ili Fakulteta političkih nauka, ali i studenti i diplomci drugih fakulteta društvenih usmerenja su pozvani da se prijave ukoliko vide sebe na ovoj poziciji i poseduju izuzetne komunikacione veštine. Odlično znanje engleskog jezika (službeni jezik takmičenja) je obavezno, a samostalnost, inicijativa, odgovornost i posvećenost poslu predstavljaju veliki plus za kandidate.

Prijava se vrši na e-mail adresu srdjan.miljevic@civilrightsdefenders.org, a od kandidata se očekuje da pošalju svoju biografiju i motivaciono pismo u kom će objasniti zašto su baš on ili ona prava osoba za ovu poziciju. Rok za prijavu je 14. februar 2013. godine.

 

Više o radu organizacije Civil Rights Defenders nalazi se ovde, a za sve dalje informacije o ovom konkursu i projektu Moot Court Competition možete se obratiti na e-mail adresu navedenu za prijavu.