Home [njuz] Festival studentskog filma

Festival studentskog filma

70
0

Koncept 14. Festivala studentskog filma, koji će se održati od 14. do 17. marta 2013. godine u Beogradu, nosi naziv “Heartbeat” i odnosi se na emocionalnu recepciju filma. Ako volite filmove i bavite se režijom, prijavite se na konkurs i podelite svoju priču sa kolegama iz zemlje i sveta.

Festival studentskog filma (FSF) je međunarodni festival koji već 14 godina spaja studente iz svetskih i evropskih filmskih škola sa domaćim studentima filma u cilju razmene ideja i profesionalnog usavršavanja i saradnje u daljem profesionalnom radu.

Osnovna ideja festivala je da kroz svoj glavni program prikaže studentska filmska ostvarenja i predstavi mlade reditelje širom sveta našoj publici, da kroz predavanja i radionice prestižnih filmskih umetnika i predavača edukuje i približi publici svet filma, te da kroz izložbe, performanse, revijalni filmski program i naravno neizostavne, uvek dobre žurke podstakne dobru zabavu, druženje i razmenu utisaka.

Koncept ovogodišnjeg Festivala nosi naziv “Heartbeat” i odnosi se na emocionalnu recepciju filma. Upravo stoga izabrani studentski filmovi imaju zadatak da nas uzdrmaju, zastraše, očaraju, nasmeju ili ganu.

Ako volite filmove i bavite se režijom, prijavite se na konkurs koji je otvoren do 20. januara 2013 godine. Na zvaničnom sajtu Festivala potražite detaljnije informacije o načinu prijave i selekcije, a putem istog sajta ili Facebook stranice možete kontaktirati organizatore u slučaju dodatnih pitanja.

Jedini uslov – drznite se da pokrenete nešto unutar drugih, probudite emocije svojoj publici!