Home [ volontiranje ] POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU „EVS SUPERMEN“ TRENING ZA EVROPSKI VOLONTERKSI SERVIS...

POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU „EVS SUPERMEN“ TRENING ZA EVROPSKI VOLONTERKSI SERVIS 20-23. februar, 2013

69
0
POZIV ZA UČEŠĆE NA TRENINGU „EVS SUPERMEN“ TRENING ZA EVROPSKI VOLONTERKSI SERVIS 20-23. februar, 2013
  • Da li je tvoja organizacija, opština ili kancelarija za mlade (org/opš/KZM) akreditovana, ili u procesu akreditacije, ili je zainteresovana da se akredituje za Evropski volonterski servis (EVS) u okviru programa Mladi u akciji EU?
  • Da li ti je potrebno više informacija o specifičnostima akreditacije za EVS i implementacije EVS projekta, ulozi mentora i supervizora, administrativnih poslova, izveštavanja, izdavanja „Youthpass”-a, kao načina priznavanja neformalnog učenja kroz EVS?
Ukoliko je odgovor na barem jedno od gore navedenih pitanja «Da», pozivamo te da se prijaviš na sledeći trening u organizaciji Kontakt tačaka za Program „Mladi u akciji“ EU!
Grupa „Hajde da…“, u saradnji sa organizacijama BalkanIDEA iz Novog Sada i Edukativni centar iz Kruševca, kao zvanično imenovanim kontakt tačkama za Program Evropske unije „Mladi u akciji“, poziva organizacije, opštine i kancelarije za mlade iz Srbije da se prijave za trening za Evropski volonterski servis (više informacija o EVS-u možete pronaći na: http://www.mladiuakciji.rs/o_evs-u.php).
Cilj intenzivnog treninga je povećanje kvaliteta realizacije EVS projekata u Srbiji koje realizuju, ili spremaju se da realizuju, org/opš/KZM iz Srbije koje su akreditovane, ili su procesu akreditacije, ili su ozbiljne u nameri da započnu proces akreditacije za Evropski volonterski servis (više informacija o samom procesu akreditacije se može pronaći na: http://www.salto-youth.net/rc/see/eisee/ ).
Trening će se održati u Beogradu, od 20-23. feb 2013. godine, i biće mesto na kome će predstavnici organizacija/opština/KzM moći da poboljšaju organizacijske veštine potrebne za efikasnu saradnju sa organizacijama iz EU u okviru EVS projekata, da razumeju elemente kvaliteta EVS projekta i elemente procesa akreditacije za EVS, bolje razumeju koncept EVS-a kao učenja tokom volonterske službe, nauče kako da efikasno pružaju podršku volonterima koji su poslati u EU i onima iz EU koji borave u Srbiji itd.
Da biste se prijavili za učešće na Treningu, potrebno je da popunite prijavni formular ida ga pošaljete na adresu: hajdeda@mladiuakciji.rs. Rok za slanje prijava je 11. februar, 2013, do 14.00 časova. Napominjemo da se od svih učesnika očekuje prisustvo na svim radionicama. Ukoliko niste u prilici da prisustvujete svim radionicama i svim trening danima, nemojte se ni prijavljivati. Broj mesta je ograničen. Trening se održava uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.