Home [ knjige/tribine ] “Korupcija – prijaviti je ili ne?”

“Korupcija – prijaviti je ili ne?”

71
0

1. decembar 2012. Centar za kulturnu dekontaminaciju (Birčaninova 21, Beograd) od 13:30 h
Đaci koji pohađaju predmet Građansko vaspitanje u 11 srednjih škola iz Pančeva, Užica, Novog Sada i Beograda, učestovali su u takmičarskom konkursu „Korupcija – prijaviti je ili ne?“. Sastav tri pobednička tima koji osvajaju petodnevni put u Češku, znaće se 1. decembra 2012. na završnoj konferenciji projekta „Evropa viđena našim očima“.  

Korupcija, sajber nasilje, EU integracije i nasilje u školama nisu problemi o kojima se mnogo razgovara sa đacima. Iako veoma važne, ove teme često nisu deo nastavnog plana i programa u školama. Građanske inicijative su zato pokrenule projekat pomoću kog se nastavnici/e predmeta Građansko vaspitanje usavršavaju i motivišu svoje đake da kritički razmišljaju o društveno važnim temama. Ovo je ujedno i jedina postojeća profesionalna obuka za nastavnike/ce Građanskog vaspitanja u celoj Srbiji, s obzirom na to da ne postoje programi niti bilo kakve edukacije za ljude koji ovaj predmet predaju.

Korupcija je kao jedna od tema ovakvih diskusija na časovima Građanskog vaspitanja posebno privukla pažnju đaka. Zato je na konkurs „Korupcija – prijaviti je ili ne?“ kog smo organizovali samo za škole koje su učestvovale u projektu, stiglo pregršt filmova, plakata, crteža, autorskih pesama i prezentacija o tome kako đaci vide korupciju u obrazovanju, zdravstvu i društvu uopšte.

Pozivamo Vas da posetite Fejsbuk stranicu: Građansko vaspitanje gde je u toku takmičenje za rad sa najvećim brojem lajkova, koji će biti jedan od tri pobednika konkursa. Stručni žiri doneće odluku o preostala dva pobednika na završnoj konferenciji koja se 1. decembra održava u Centru za kulturnu dekontaminaciju.