Home [akcija] Izložba fotografija najboljih radova srednjoškolaca na temu „Moje viđenje budućnosti“

Izložba fotografija najboljih radova srednjoškolaca na temu „Moje viđenje budućnosti“

41
0

Izložba 12 najboljih radova mladih na temu “Moje viđenje budućnosti”, biće održana 29.novembra 2012. godine sa početkom u 19.00 u kafiću “Nublu”, Žarka Zrenjanina 12b u Novom Sadu. Pored toga, posetioci će imati priliku da porazgovaraju sa mladima koji su posetili VPD u Kruševcu, čuju njihove utiske, a, za one koji nisu uzeli učešće u konkursu, moći će na samoj izložbi da ostave svoju poruku mladima, društvenoj sredini, kao i da predstave svoje viđenje budućnosti.

Jednomesečni projekat pod nazivom „Naše sutra“, sproveden je tokom novembra meseca 2012. godine u partnerstvu 4 nevladine organizacije – BalkanIDEA (Novi Sada), Beogradski centar za ljudska prava (Beograd), Edukativni centar (Kruševac), i Centar lokalne demokratije (Niš), u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija i Vaspitno-popravnim domom iz Kruševca, a uz finansijsku podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Republike Srbije.

Mladi iz sva četiri grada koji učestvuju u projektu, posetili su Vaspitno-popravni dom u Kruševcu i dobili mogućnost da se upoznaju i druže sa mladima koji imaju drugačije životno iskustvo, čuju kakvo je njihovo viđenje sopstvene budućnosti. Takođe, mladi su imali priliku da učestvuju u radionicama čiji gosti su bili bivši štićenici Vaspitno-popravnog doma, kao i psiholog iz Ustanove, gde su mogli čuti „lična svedočanstva“ gostiju i u celom ciklusu nauče nešto novo.

U okviru projekta, otvoren je i konkurs likovnih radova na temu “Moje viđenje budućnosti” u kojem su učestvovali srednjoškolci širom R. Srbije, kao i štićenici iz Vapistno-popravnog doma u Kruševcu. Predviđeno je da 12 najboljih radova bude predstavljeno na izložbama u Novom Sadu, Kruševcu, Beogradu i Nišu, i objavljeno u kalendaru za 2013. godinu, nastalim kao rezultat ovog kreativnog konkursa.

Projekat za cilj ima promociju prava mladih kroz njihovo viđenje sopstvene budućnosti, te očekujemo da će projekat doprineti većoj vidljivosti problema sa kojim se suočavaju mladi iz Vaspitno-popravnog doma prilikom planiranja svoje budućnosti.