Home [njuz] Izabrane nove članice Foruma poslovnih lidera Srbije

Izabrane nove članice Foruma poslovnih lidera Srbije

51
0

Na redovnom sastanku članica Foruma poslovnih lidera Srbije održanom 23. novembra,  jednoglasno je usvojen predlog o prijemu kompanija  Victoria Group, Nestle Adriatic, Titan cementara Kosjerić i Mercator-S u mrežu. Članice Foruma poslovnih lidera Srbije mogu postati kompanije koje posluju u skladu sa principima društvene odgovornosti u svim oblastima poslovanja, a o prijemu odlučuju članice većinom glasova.

Forum poslovnih lidera Srbije je prva koalicija društveno odgovornih kompanija u Srbiji, ustanovljena s misijom da stimuliše razvoj društveno odgovornog poslovanja i uspostavi trajne i stabilne CSR prakse u domaćem poslovnom sektoru. Ova jedinstvena koalicija u Srbiji, osnovana 2008. godine, povezuje lidere iz poslovnog sektora s predstavnicima državnih institucija, neprofitnih organizacija i drugih zainteresovanih strana, inicirajućikonstruktivni međusektorski dijalog i podstičući zajednički doprinos održivom razvoju društva. U cilju rešavanja pojedinih društvenih, ekonomskih i ekoloških problema, Forum takođe pokreće konkretne programe i projekte, kroz koje zajedno sa drugim društvenim akterima radi na dostizanju održivog i stabilnog razvoja zajednice.

Članstvo u Forumu  poslovnih lidera kompanijama omogućava umrežavanje društveno odgovornih kompanija i razmenu iskustava, razvijanje produktivne saradnje s međunarodnim i domaćim članicama različitih globalnih CSR mreža, uspostavljanje dijaloga i strateških partnerstava sa organizacijama civilnog društva, lokalnom zajednicom i javnom upravom. Forum poslovnih lidera Stbije takođe omogućava stalno usavršavanje u oblasti društveno odgovornog poslovanja, učestvovanje u programima Foruma, promovisanje društveno odgovornih aktivnosti kompanije i učestvovanje na seminarima, konferencijama i sličnim događajima na temu CSR-a kod nas i u svetu.