Home [akcija] Kanda Kodza i Nebojsa i Metak za zlikovca na Eko festivalu Oplaneti...

Kanda Kodza i Nebojsa i Metak za zlikovca na Eko festivalu Oplaneti se! Recikliraj

83
0

Na ekološkom Festivalu Oplaneti se! Recikliraj, koji se održava 5. novembra u Domu omladine Beograda, beogradske rok grupe Kanda, Kodža i Nebojša i Metak za zlikovca nastupiće na humanitarnom koncertu, sa početkom u 21.00 čas

Sav prihod od prodatih ulaznica namenjen je za nabavku opreme za rad (radna odela, rukavice…) sakupljača sekundarnih sirovina udruženih u “Zelenu zadrugu” sa Čukaričke padine. Kupovinom ulaznice na biletarnici Doma omladine u vrednosti od 400 dinara, pomoćićete rad sakupljača sekundarnih sirovina.

U Srbiji postoji 55.000 sakupljača sekundarnih sirovina, oni rade 11 sati dnevno, bez osnovne opreme za rad, a najveći deo otpada koji se reciklira u Srbiji (procenjuje se 75%) prikupe upravo individualni sakupljači.

 

U okviru Festivala Oplaneti se! Recikliraj, koji počinje od 12.30 časova, biće organizovane još Reciklažne radionice, Reciklažni lavirint, izloženi pobednički radovi sa konkursa za najbolji predmet od otpada, kao i porter Nikole Tesle napravljen od reciklažnih sirovina.