Home [ volontiranje ] POZIV ZA VOLONTERE: Beogradske muzicke svecanosti – BEMUS

POZIV ZA VOLONTERE: Beogradske muzicke svecanosti – BEMUS

138
0

Organizator programa: Izvršni producent BEMUS-a, Jugokoncert, Ustanova za muzičko-scensku delatnost www.jugokoncert.rs
O programu: Beogradske muzičke svečanosti – BEMUS, osnovane 1969. godine, predstavljaju najstariji i najznačajniji muzički festival u Srbiji i jedan od najprepoznatljivijih festivala umetničke muzike u Jugoistočnoj Evropi. Uživajući status kulturne manifestacije od posebnog značaja za grad Beograd, BEMUS je član Evropske asocijacije festivala (European Festivals Association – EFA) od 2002. godine.
Iako se oduvek posebna pažnja poklanjala promociji lokalnih umetnika i njihovog stvaralaštva, BEMUS duguje svoju reputaciju pre svega predstavljanju najatraktivnijih inostranih programa. Zahvaljujući BEMUS-u, samo u proteklih nekoliko godina Beograd je ugostio neke od najpoznatijih ansambala i solista našeg vremena kao što su Kraljevski Konserthebau orkestar, Minhenska filharmonija, RAI Orkestar iz Torina, Njujorška filharmonija… kao i Gidon Kremer & Kremerata Baltika, Kamerata Salcburg, Il Đardino Armoniko, Ansambl perkusionista iz Strazbura, Pekinška opera, Kvartet Kronos, Balet Morisa Bežara iz Lozane, Balet Borisa Ejfmana… te zatim Marta Argerič, Zubin Mehta, Nelson Freire, Melvin Tan, Žan-Iv Tibode, Miša Majski, Elizabet Leonska, Maksim Vengerov, Leonidas Kavakos…
Pored svetski poznatih izvođača, BEMUS otvara vrata koncertnih dvorana mladim muzičarima koji su na početku svoje profesionalne karijere. Podjednaka pažnja se poklanja ekskluzivnim produkcijama savremene muzike i muzičko-scenskih ostvarenja (opere, baleti i multimedijalni projekti), koji često teže alternativnim umetničkim rezultatima, a BEMUS se pojavljuje u ulozi producenta ili koproducenta većine takvih projekata.
BEMUS se održava od 11. do 20. oktobra 2012. godine u Sava Centru, Domu omladine Beograd, Zadužbini Ilije M. Kolarca, Ateljeu 212 i Studentskom kulturnom centru.
Program BEMUS-a je u prilogu.


Zaduženja volontera:

–    Dežurstvo na programima BEMUS-a, rad za info pultom BEMUS-a – uglavnom u večernjim satima, od 19 do 23 sata; videti program BEMUS-a u prilogu.
–    Dočekivanje učesnika festivala i asistiranje prilikom njihovog boravka u Beogradu – tačno vreme angažovanja volontera će se određivati dva do tri dana ranije, u odnosu na potrebe učesnika.
–    Ostali organizaciono-logistički poslovi (kurirski poslovi, lokalni transferi učesnika…) – tačno vreme angažovanja volontera će se određivati dva do tri dana ranije, u odnosu na potrebe festivala.

Rad sa volonterima:
Volonteri će raditi sa celokupnim timom festivala, a za koordinisanje njihovih obaveza će biti određena jedna osoba iz Jugokoncerta. Posle intervjua, izabrani volotneri će se sastati sa predstavnicima Jugokoncerta na orijentaciji, gde će se dogovoriti oko obavljanja predviđenih zadataka.

Vreme angažovanja:
Potrebni su volonteri od 10. oktobra do kraja festivala, 20. oktobra. Vreme angažovanja zavisi od predviđenog posla. Vrlo je važno da se što više volontera bude na raspolaganju  tokom svih 10 dana (10-20.10. u proseku 4-5 sati dnevno), iako je moguće da neće biti potrebe za svim vloterima svakog dana.
Ako ne možete da se uključite na svih 10 dana, u prijavi obeležite minimum 5 dana kada ste slobodni.

Pripremni sastanak je obavezan. Održaće se 8.10. u 14 sati u Sava centru. Detaljije informacije po završenoj selekciji volontera.

Profil volontera: Nije neophodno nikakvo prethodno znanje ili veština za obavljanje ovog posla, osim znanja engleskog jezika zbog kontakta sa inostranim gostima. Bitno je pre svega da volonteri žele da nauče i da pomognu. Sve potrebne informacije volonteri će dobiti na obuci, a u toku programa će imati podršku koordinatora volontera.

Broj volontera: 8

Šta volonter može da očekuje od programa:
–    da bude deo jedinstvene beogradske manifestacije
–    zanimljiva poznanstva
–    da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima i izbliza vidi kako izgleda organizacija velikog festivala
–    potvrdu o volontiranju i učešću

Rok i način prijavljivanja:
Prijavu možete naći ovde: http://volonterskiservis.wufoo.eu/forms/poziv-za-volontere-bemus/
U prilogu je Program BEMUS-a, kao i zvaničan poziv za volontere.
Prijava traje do ponedeljka, 8. oktobra, do 14.00 sati. Svi volonteri će biti obavešteni o rezultatu selekcije do kraja tog dana.
Mladi istraživači Srbije – Volonterski servis Srbije su zaduženi za regrutaciju volontera


———————————————-
MLADI ISTRAŽIVAČI SRBIJE – Volonterski servis Srbije  
YOUNG RESEARCHES OF SERBIA – Voluntary Service of Serbia
Bulevar umetnosti 27, 11070 Belgrade

W. mis.org.rs
T.+381116663