Home [konkursi] Podeli svoje znanje – postani mentorka 2012/2013

Podeli svoje znanje – postani mentorka 2012/2013

42
0
Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu, ERSTE banka, Organizacija za evropsku bezbednost (OEBS) i Evropski pokret u Srbiji realizuju program „Podeli svoje znanje – postani mentorka 2012/2013“.
Model mentorstva je široko promovisan na međunarodnom nivou i veoma uspešno se realizuje u nekoliko zemalja. Uzimajući u obzir naše okruženje i društvene prilike, model je neznatno prilagođen ciljnoj grupi u Republici Srbiji.
Vital Voices Global Leadership Network svake godine u nekoliko država širom sveta organizuje i koordinira niz mentorskih šetnji, u istom danu. Deo tog globalnog programa je i program “Podeli svoje znanje – postani mentorka”.

CILJ ovog programa je ekonomsko i profesionalno osnaživanje žena u srpskom društvu kroz razmenu iskustava i znanja između stručnih liderki iz različitih profesija i mlađih žena sa sličnim interesovanjima i željom da budu uspešne u svojim oblastima. To će doprineti stvaranju prilika za ove žene da unaprede svoj put u karijeri sa namerom da postignu pozitivan pomak i postave zdrave osnove za buduću dugoročnu saradnju.
AKTIVNOSTI:
  1. Odabir mentorki i učenica/štićenica
  2. Priprema i štampanje Vodiča kroz mentorstvo
  3. Zajednički sastanak upoznavanja mentorki i učenica i predstavljanje programa
  4. Organizovanje mentorske šetnje
  5. Individualni sastanci mentorki i učenica
  6. Priprema i organizovanje pet sastanaka, radionica, i slično.
  7. Evaluacija programa
TRAJANJE: septembar 2012 – jun 2013. godine.