Art Base Festival

0

Svečano otvaranje: 21.09.2012. Kuća Kralja Petra (Vase Pelagića 40) od 19:00h
Neafirmisani umetnici i umetnice su svuda oko nas. Oni su kreativni i talentovani samo nemaju prilike da se istaknu i privuku pažnju šire javnosti na sve što rade.
Zato je neformalna omladinska grupa Belgrade Art Teasers organizovala konkurs tokom kog je prikupljeno oko 100 fotografskih, slikarskih i vajarskih radova čiji su autori/ke su mladi umetnici i umetnice. Instalacije u prostoru i performansi, takođe su deo postavke izložbe koja će u petak 21. septembra 2012. biti svečano otvorena u Kući Kralja Petra. 

Tokom 5 dana trajanja festivala, posetioci će imati prilike da pogledaju izložbe ali i da se uključe u kreativne i edukativne radionice pravljenja mozaika, izrade venecijanskih maski, crtanja i slikanja na odevnim predmetima za najmlađe. U duhu podrške neafirmisanom i nepoznatom, poslednjeg dana festivala 25. septembra, posetioci će imati prilike da pogledaju upravo izložbu polaznika/ca ovih radionica. 

Festival ,,Art Base” organizuje neformalna omladinska grupa ,,Belgrade Art Teasers” u okviru programa ,,Mladi su zakon” kog finansira Ministarstvo omladine i sporta a sprovode Građanske inicijative kao resurs centar za teritoriju grada Beograda.

Previous articlePrevise se opterecujem za nevazne stvari
Next articleOtvaranje izložbe fotografija Blejakt Kaludjerica