Home [ volontiranje ] Inkluzivni pokret raspisuje konkurs za volontere na projektu “European challenge”

Inkluzivni pokret raspisuje konkurs za volontere na projektu “European challenge”

72
0

O organizaciji: Inkluzivni pokret je udruženje građana osnovano 2008. godine. Okuplja mlade ljude koji se zalažu za jednakost, inkluziju, toleranciju, rušenje hendikepa i borbu protiv diskriminacije. Posvećeni smo jačanju i negovanju evropskih, demokratskih vrednosti jer verujemo da se time stvara inkluzivno društvo u kome pojedinci mogu da ostvare svoje potencijale. Inkluzivni pokret je organizovao projekte na temu inkluzije, anti-diskriminacije i rodne ravnopravnosti. Organizacija je bila partner na više međunarodnih projekata u kojima su bili uključeni mladi iz evropskih zemalja i na kojima se raspravljalo o različitim metodima uključivanja mladih u društvo.

O Projektu : “European Challenge” je međunarodni trening koji će okupiti mlade ljude iz 6 evropskih zemalja. Tema projekta su inkluzivni omladinski rad, njegove perspektive i mogućnost zapošljavanja mladih kroz preduzetništvo. Projekat ima i snažnu interkulturalnu dimenziju tako da će celokupni sadržaj programa biti prožet razmenom iskustava iz zemalja učesnica na ove teme. Ideja je da se na kraju projekta razrade ideje za potenciijalne zajedničke projekte usmerene ka povećanju zaposlenosti mladih.

Rad sa volonterima i priprema: odabrani volonteri/ke će proći obuku, jedan sastanak gde će dobiti instrukcije i upoznati se sa detaljima organizacije. Tada ćemo podeliti zadatke.

Vreme angažovanja: Očekujemo da volonteri aktivno učestvuju u pripremi treninga ali glavni period angažovanja je od 29. oktobra do 6. novembra 2012.

Opis posla:
2 volontera/ke za logističku koordinaciju treninga:
– koordinacija dolaska i odlaska učesnika treninga – obezbeđenje materijala i priprema tehničkih uređaja za realizaciju programa treninga
– pomoć učesnicima/ama u realizovanju prezentacija svojih zemalja
– priprema i organizacija ture za upoznavanje Beograda
– predlaganje drugih aktivnosti u cilju unapređenja kvaliteta projekta.

Volonter/ka za povećanje vidljivosti projekta
– priprema vizuelnog identiteta projekta
– fotografisanje i izrada kratkog filma o projektu i aktivnostima
– drugi zadaci u vezi sa promocijom projekta.

Šta volonter/ka može da očekuje od programa:
– da bude deo dinamičnog, društveno angažovanog i kreativnog tima
– stekne nova, zanimljiva poznanstva i nove veštine
– potvrdu o volontiranju i učešću.

Konkurs je otvoren do 16. septembra 2012 godine. Svoje prijave, koje treba da sadrže osnovne podatke (ime, datum rođenja, zanimanje, i-mejl adresu i telefon) i motivaciono pismo možete slati na jankovitsch@gmail.com.