Home [akcija] Umetnost + Biciklizam + Volonterizam = PGBG

Umetnost + Biciklizam + Volonterizam = PGBG

65
0

Papergirl – art projekat povezuje umetnost i javnost na nesvakidašnji način, prezentuje i afirmiše umetnike, promoviše kreativnost i podstiče volonterizam.
Osnovan je u Berlinu kao odgovor na pooštravanje zakona po kojem se lepljenje plakata izjednačava sa crtanjem grafita. Aisha Ronniger je pronašla način da umetnost izvede na ulicu i poveže sa publikom, bez kršenja zakona.

Projekat se sastoji iz otvorenog poziva za dostavu radova, izložbe, radionica i distribucije umetničkih radova, pristiglih poštom od autora iz cele zemlje.
Radovi se urolani u svituljke, u stilu Paperboy, raznosača novina u Americi, na biciklima dele slučajnim prolaznicima.

Projekat je otvoren, participativan i nekomercijalan, svi zainteresovani mogu poslati svoje radove – slike, grafike, kolaže, fotografije, stripove, tekstove, nalepnice, tekstil… Tema, stil, tehnika i forma su slobodni – jedini uslov je da se može urolati i sa lakoćom distribuirati. Ukoliko želite uz radove pošaljite i svoj kontakt, kratku biografiju.
Po isteku roka za dostavu biće organizovana izložba u galeriji a zatim poklanjanje radova prolaznicima na ulicama Beograda. Svaka rolna sa radovima imaće sve potrebne informacije o projektu.

Rok za slanje radova je 1.9.2012

Na adrese

Papergirl Beograd
c/o Sanja Stevanović
Poenkareova 6
Beograd

papergirl.beograd@gmail.com

http://papergirlbeograd.blogspot.com/